Sari la conținut

Acesta este tipul de cancer care te face să te îngrași: fii atent la simptome

cantar

După cum a precizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în 2020, aproape 10 milioane de persoane au murit din cauza cancerului, cele mai frecvente fiind cancerul de sân, de prostată, de plămâni și de colon.

Deși simptomele cancerului variază în funcție de tipul de cancer care se dezvoltă, cele mai frecvente sunt oboseala, moleșeala, sforăitul, indigestia, durerile musculare și articulare, printre altele, precizează Clinica Mayo.

Factorii de risc asociați cu cancerul sunt fumatul, inactivitatea fizică și o dietă săracă în vitamine și nutrienți. Este important de menționat că variabila genetică poate – în unele cazuri – să joace, de asemenea, un rol.

Cancerul care te face să te îngrași

De asemenea, trebuie precizat că supraponderabilitatea și obezitatea sunt legate de cancer. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) subliniază că cel puțin această morbiditate este legată de 13 tipuri de cancer, pacienții cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani fiind cei mai afectați.

Scăderea în greutate este un simptom comun în rândul oricărui tip de cancer, însă, Societatea Americană de Cancer subliniază că unele tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân, determină creșterea în greutate din cauza terapiilor hormonale prescrise sau a medicamentelor consumate. Cu toate acestea, este important să consultați întotdeauna un medic și să întrebați care este cauza.

Cancerul de sân

Cancerul mamar este una dintre cele mai frecvente afecțiuni care afectează femeile, deoarece celulele maligne se reproduc neregulat. Potrivit CDC, cancerul poate lua naștere oriunde în sân, fie în țesutul conjunctiv, fie în lobulii sau canalele mamare.

Cancerul mamar este, prin urmare, cunoscut ca o boală în general, dar de el sunt legate și alte tipuri, cum ar fi cancerul mamar inflamator, cancerul mamar recurent, carcinomul ductal in situ, printre altele.

programați pentru a ne îngrășa

Alte boli legate de creșterea în greutate

Cancerul de colon

MedlinePlus, menționează că „colonul, numit și intestinul gros” este implicat în activitățile sistemului digestiv care are rolul de a stoca și de a produce scaunul.

Trebuie precizat ca colonul poate fi afectat de un cancer numit cancer colorectal care afectează atât bărbații, cât și femeile. Diareea, scaunele cu sânge, greața și vărsăturile sunt patru dintre simptomele relevante ale acestei afecțiuni.

Cancerul de stomac

Deși cancerul de stomac nu se numără printre cele mai frecvente tipuri de cancer, simptomele sale pot duce la complicații grave.

După cum subliniază Societatea Americană de Cancer, în stadiul inițial al acestui cancer, pacientul nu percepe niciun simptom, motiv pentru care este tăcut sau greu de identificat. La rândul său, Institutul Național al Cancerului (NCI) precizează că, în cazul acestei boli, celulele canceroase acoperă stomacul, dând naștere bolii.

Cancerul tiroidian

NCI precizează că această boală reprezintă proliferarea celulelor neregulate din glanda tiroidă. Factorii comuni în acest tip de cancer sunt vârsta și expunerea la radiații, precizează organizația.

În plus, există o varietate de cancere tiroidiene, cum ar fi anaplastic, medular și papilar, de exemplu. Pentru ca această boală să fie diagnosticată, trebuie efectuate mai multe teste de sânge și de tiroidă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel