vineri, august 19, 2022

Aceste alimente au mai multă vitamina C decât portocalele. Încărcați-vă farfuria cu aceste alimente bogate în vitamina C, despre care unele cercetări arată că pot construi apărarea organismului împotriva răcelii și gripei.

Ardei iute. O jumătate de cană de ardei iute tocat sau tăiat cubulețe oferă 107,8 mg de vitamina C. În plus, cercetătorii de la Universitatea din Buffalo au descoperit că capsaicina, compusul care face ardeiul iute iute, poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare și musculare.

Te-ar mai interesa: Anevrismul, o URGENȚĂ medicală? Ciurea: POC, a poc...

O cană de ardei gras roșu tocat conține de aproape trei ori mai multă vitamina C decât o portocală – 190 mg. Ardeii roșii sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina A, care promovează sănătatea ochilor.

O cană de ardei gras verde tocat conține mai puțină vitamina C decât sora sa mai dulce, dar la 120 mg, este încă 200% din doza zilnică recomandată. Ardeiul verde este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre.

Kale. Pe lângă aportul zilnic de două ori recomandat de vitamina A și de șapte ori cantitatea recomandată de vitamina K, o porție de varză furnizează 80,4 mg de vitamina C. În plus, oferă  o doză considerabilă de minerale și acizi grași.

Te-ar mai interesa: Medic diabetolog: ”Există unele plante care scad g...

Brocoli. Această legumă oferă 132 mg de vitamina C plus un pumn de fibre pentru doar 30 de calorii per porție. În plus, cercetările arată că broccoli poate avea proprietăți de prevenire a cancerului.

Aceste alimente au mai multă vitamina C decât portocalele

Papaya. Cercetările arată că consumul de papaya vă poate ajuta să vă curățați sinusurile, să vă lumineze pielea și să vă întăreasc

Căpșuni. O cană din acest superfruct conține 84,7 mg de vitamina C, plus doze sănătoase de acid folic și alți compuși despre care s-a dovedit că promovează sănătatea inimii. Un alt beneficiu neașteptat al căpșunilor? Acestea pot ajuta la albirea dinților în mod natural. O porție oferă 88,3 mg de vitamina C.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Conopidă. Indiferent dacă o prăjiți, sau îl preparați la abur, conopida vă oferă o doză de 127,7 mg de vitamina C, plus 5 grame de fibre și 5 grame de proteine.

Ananas. Pe lângă 78,9 mg de vitamina C, ananasul conține bromelaină, o enzimă digestivă care ajută la descompunerea alimentelor și la reducerea balonării. Bromelaina acționează și ca un antiinflamator natural care vă poate ajuta să vă recuperați mai repede după un antrenament greu.

Te-ar mai interesa: Un asteroid imens se îndreaptă cu viteză spre Pămâ...

Kiwi. O porție de kiwi (aproximativ 2 fructe) are 137,2 mg de vitamina C. Fructul este, de asemenea, bogat în potasiu și cupru, scrie Health.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private