Sari la conținut

Aceste alimente grase accelerează metabolismul

Alimente care favorizeaza leptina
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimente care ard grăsimea

În timpul unei diete, mulți oameni renunță la absolut toate alimentele bogate în calorii din cauza credinței că acest lucru ajută la accelerarea metabolismului. Dar această abordare nu poate fi numită corectă. Faptul este că un conținut ridicat de calorii nu indică întotdeauna faptul că alimentul este dăunător pentru silueta dumneavoastră.

Se pare că unele alimente cu valoare energetică semnificativă ajută la accelerarea metabolismului. Site-ul Health explică faptul că lista include nucile, avocado și peștele gras. O persoană care consumă astfel de alimente cu moderație nu ia în greutate. Dimpotrivă, procesul de pierdere în greutate este accelerat, adaugă portalul de sănătate.

3 alimente grase pentru accelerarea metabolismului

Nucile au o valoare energetică destul de ridicată – mai mult de 600 kcal la 100 de grame. Cu toate acestea, nu ar trebui să renunțați la nuci în timpul dietei. Motivul este simplu: consumul unor astfel de alimente ajută la accelerarea metabolismului. Și totul datorită fibrelor și proteinelor vegetale. În plus, nucile sunt o sursă de o cantitate uriașă de alte componente utile (vitamine, zinc, fier, magneziu, fosfor etc.).

Nuca conține o cantitate mare de proteine vegetale, acizi grași nesaturați, carbohidrați, macro- și microelemente valoroase. În plus, această nucă conține un set unic de minerale și vitamine necesare pentru funcționarea completă a corpului uman. Compoziția sa include vitaminele A, C, E, K, PP, complexul de vitamine B, acid folic; magneziu, iod, zinc, potasiu, fosfor, fluor, sodiu, cupru, sulf și alte substanțe care ajută la menținerea sănătății umane. Nucile conțin multe uleiuri esențiale, fibre și substanțe tanante.

Consumul regulat de nuci îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular, restabilește procesele metabolice, normalizează metabolismul proteinelor-grăsimi și promovează întărirea generală a sistemului imunitar. Nucile sunt deosebit de benefice pentru organism și în sezonul în care crește riscul de a contracta infecții virale și răceli. Consumul lor poate îmbunătăți funcționarea organelor hematopoietice, normalizează nivelul zahărului din sânge, întărește pereții vaselor de sânge și previne apariția colesterolului și a plăcilor sclerotice.

Nuca este un excelent antioxidant, deci poate fi o măsură preventivă eficientă pentru prevenirea cancerului.

Consumul său are un efect pozitiv asupra stării sistemului genito-urinar și a tractului digestiv. Proteinele din acest produs ajută la restabilirea microflorei intestinale naturale, ameliorează constipația și disbioza.

În ciuda conținutului ridicat de calorii (mai mult de 200 kcal per 100 g), avocado poate fi consumat în siguranță chiar și în timpul dietei. Componentele conținute în avocado ajută la accelerarea metabolismului.

Peștele gras – conținutul semnificativ de calorii și grăsimi nu împiedică un astfel de aliment să fie sănătos. Peștele gras este o sursă de o cantitate mare de vitamine și minerale. Iar grăsimile conținute în astfel de alimente sunt sănătoase. Ca urmare, metabolismul este normalizat.

Dar este important să rețineți următoarele: toate produsele de mai sus sunt sănătoase atunci când sunt consumate cu moderație. Nu exagerați cu ele, mai sfătuiește publicația.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel