duminică, ianuarie 29, 2023

Aceste alimente sunt total interzise! Tensiunea arterială este presiunea cu care sângele circulă prin vasele de sânge.

Hipertensiunea arterială este o boală capabilă să afecteze inima, rinichii sau creierul fără a prezenta niciun simptom. Aceasta variază în funcție de mulți factori: temperatura, activitatea fizică pe care o facem, unele medicamente și alimentele sunt circumstanțe care trebuie luate în considerare.

Te-ar mai interesa: A fost găsită moartă pe podeaua casei, după mai bi...

In acest sens, daca suferi de hipertensiune arteriala este esential sa iti controlezi alimentatia si sa optezi pentru o dieta ideala, ca să te ții la distanta aceasta problema.

Deși există o dietă specială pentru hipertensiune arterială, care include alimente proaspete care nu au mult sodiu, este foarte important să știm care sunt alimentele interzise în hipertensiune arterială.

Aceste alimente sunt total interzise! Chiar dacă s-a demonstrat că reducerea sării ajută la reducerea tensiunii arteriale, acesta nu este singurul aliment care poate dăuna, potrivit Diario de Sevilla.

Alimente pe care trebuie să le eviți dacă suferi de hipertensiune

1. Cârnați

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 ianuarie. Zodia care primește azi o su...

Cârnații sunt un alt tip de alimente interzise pentru hipertensiune arterială. Prepararea lor include o cantitate mare de sare și toxine care împiedică mișcarea corectă a fluxului sanguin.

2.Dulce și ultra-procesate

Zahărul provoacă o creștere a zahărului din sânge, ceea ce determină perturbarea vaselor de sânge și a circulației sângelui. În plus, excesul de zahăr poate duce la diabet și obezitate, două boli care sunt legate de hipertensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: Alimentul care scade cu 60% riscul de cancer pancr...

3. Carne roșie

Nu putem abuza de carnea roșie. Cel mai bine este să o consumăm doar ocazional sau, dacă putem, să nu o mai consumăm. Acest aliment este bogat în fier, dar este și foarte bogat în grăsimi saturate, așa că este mai bine să îl evităm.

Aceste substanțe contribuie la creșterea tensiunii arteriale și afectează negativ formarea trombocitelor și coagularea sângelui.

4. Lactate

Te-ar mai interesa: Un medic celebru de la Harvard și-a dezvăluit ruti...

Laptele, iaurturile și brânzeturile sunt surse bune de minerale precum calciul și magneziul, dar conțin și grăsimi saturate și sare, care cresc tensiunea arterială. Cea mai bună opțiune este să consumi lactate degresate.

5. Băuturi alcoolice

Vin, bere, băuturi spirtoase… orice tip de băutură alcoolică stimulează sistemul nervos simpatic și ritmul cardiac, ceea ce crește tensiunea arterială. Este dovedit că mai mult de două băuturi pe zi sunt asociate cu hipertensiunea arterială. Cu toate acestea, recent s-a susținut că până și cantitățile mici ar putea avea un efect dăunător.

Te-ar mai interesa: Ouă de găină la 8 lei bucata. Ce beneficii impresi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private