Sari la conținut

Aceste MEDICAMENTE lipsesc din farmacii! Sute de mii de românii sunt disperaţi

Aceste MEDICAMENTE lipsesc din farmacii! Sute de mii de românii sunt disperaţi

Este haos total în România. Lipsa din farmacii a unor medicamente afectează copiii și adulții bolnavă din țară. Medicamentele sunt extrem de importante, dar nu mai pot fi găsite în rafturile farmaciilor. În această situație, pacienții sunt puși într-o situație critică.

Este haos total în România, iar bolnavii sunt direct vizați. Părinții sunt extrem de îngrijorați pentru reînceperea școlii, pe fondul creșterii numărului de gripe și viroze respiratorii, este amplificată de lipsa din farmacii a medicamentelor antitermice și a unor antibiotice pediatrice.

Criza deja existentă este agravată tocmai de părinți, care, îngrijorați că găsesc greu anumite produse, cumpără mai mult decât au nevoie, a atras atenția președintele Colegiului Farmaciștilor din Constanța, Vasile Rizea. Acesta spune că sunt „mari probleme sunt la siropurile de antibiotic sau antitermic pentru copii”.

„Sunt părinți care aleargă după un medicament, când, în fine, îl găsesc nu iau cantitatea necesară doar pentru tratamentul de moment, iau dublu. Din momentul ăsta, blochează o anumită cantitate de medicamente care ar folosi la alți copii.

Dar n-avem ce le face. Mari probleme sunt la siropurile de antibiotic sau antitermic pentru copii. Dacă inițial un sortiment nu se mai găsea, s-au luat genericele lor. Ușor, ușor s-au terminat și astea!” a declarat Vasile Rizea.

Din cauza dificultății cu care se găsesc în acest sezon gripal medicamentele antitermice și unele antibiotice, în special pentru copii, Ministerul Sănătății a publicat o listă cu toate produsele disponibile pe piață care conțin paracetamol și ibuprofen, potrivit RRA.

Lista poate fi accesată pe https://www.ms.ro/comunicate/

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel