sâmbătă, mai 28, 2022

Aceste plante fac minuni pentru osteoporoză! Osteoporoza este o boală osoasă care apare atunci când „generarea de os nou este mai lentă decât pierderea osului vechi”, explică specialiştii de la Clinica Mayo.

Trebuie remarcat faptul că osul este „un țesut viu” care se descompune în mod constant și se înlocuiește.

În așa fel încât odată cu osteoporoza oasele devin slabe și o simplă cădere poate provoca o fractură gravă. În stadiile sale inițiale, reducerea masei osoase nu se manifestă de obicei cu simptome clinice evidente, dar atunci când începe să afecteze oasele, pot apărea simptome precum durerea de spate, pierderea înălțimii sau pauze frecvente, în special la încheieturi sau șolduri. apar.

Te-ar mai interesa: Cum cureți în mod natural vasele de sânge? Elimină...

Plante cu proprietăți de întărire a oaselor

Unul dintre factorii de risc este vârsta. Pe măsură ce îmbătrânim, oasele slăbesc în mod natural, în special la persoanele peste 65 de ani. De asemenea, este mai probabil să apară la persoanele care consumă o dietă dezechilibrată sau care nu primesc suficient calciu. O dietă săracă în acest mineral „contribuie la scăderea densității osoase, la pierderea osoasă precoce și la un risc crescut de fracturi”, adaugă ei.

Sunt necesare suplimentele de magneziu pentru oase?

În acest sens, menținerea unei alimentații sănătoase și variate, combinată cu suplimente nutritive dacă este cazul, practicarea regulată a sportului și evitarea consumului de alcool sau tutun sunt aspecte fundamentale pentru prevenirea acestuia.

Te-ar mai interesa: Vor fi amendați românii care nu-și fac analize în ...

De asemenea, plantele pot fi un ajutor natural pentru întărirea sănătății oaselor. După cum detaliază Laboratoarele Arkopharma, unele dintre cele mai recomandate sunt următoarele:

Lithothamnium: este o alga bogata in calciu, care favorizeaza mineralizarea osului.

Turmeric: rizomul turmericului favorizează flexibilitatea articulațiilor și dacă este combinat, de exemplu sub formă de infuzie, cu piper negru, proprietățile sale antioxidante sunt sporite.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

Ulei de krill și mangan: Manganul îmbunătățește formarea țesuturilor, iar uleiul introduce acizi grași omega-3.

Bambus: tulpina sa este folosită în unele culturi pentru a îmbunătăți flexibilitatea și pentru a contribui la bunăstarea oaselor.

Coada-calului și gheara diavolului pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor

Există și alte plante cu proprietăți benefice pentru articulații și oase care pot fi consumate și sub formă de ceai sau infuzie. O alternativă excelentă este coada de cal. „În medicina pe bază de plante, tulpinile sale sunt folosite pentru a facilita funcțiile de eliminare ale organismului”, detaliază aceștia de la Arkopharma.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

Pe lângă faptul că are proprietăți antiinflamatorii naturale pentru a ameliora durerea sau inflamația, are și efecte remineralizante pentru oase, așa cum a confirmat o cercetare realizată de Universitatea RTM Nagpur (India), datorită conținutului de silice.

„Stimulează sinteza colagenului conținut în oase și țesuturi conjunctive, ceea ce ajută la promovarea reconstrucției cartilajului în bolile articulare”, clarifică cei din laboratoare.

Te-ar mai interesa: Primarul Capitalei, „proiect minune” realizat după...

Gheara diavolului este o altă plantă foarte populară folosită ca suport pentru tratamentul diferitelor dureri articulare, precum cele cauzate de osteoporoză. Favorizează bunăstarea articulațiilor deoarece „rădăcinile sale sunt bogate în glucoiridoizi”, care au proprietăți analgezice și antiinflamatorii.

De aceea este adesea folosit pentru ameliorarea durerilor de osteoartrita sau in anumite reumatisme. La fel, „mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor se îmbunătățesc semnificativ”, conchide Arkopharma.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private