Sari la conținut

Aceste sfaturi îți pot salva viața. Cum să scapi de metalele grele din organism

Dintre toate metalele toxice, expunerea la plumb, mercur și arsenic sunt cele care produc mari daune organismului uman, spune un studiu efectuat în 2003 și publicat în British Medical Bulletin. Ce poți face pentru a scăpa de metalele grele din organism și care sunt soluțiile eficiente care te pot ajuta pe termen lung, afli din următorul material!

 

Sunt 3 mijloace prin care metalele grele ajung în organismul nostru:

  • Inhalarea: Aerul pe care îl respirăm este impregnat de metale grele, asta din cauza industrializării excesive. De asemenea, automobilele produc noxe, și ele dăunătoare pentru organismul nostru. Oamenii care lucreză în arii industriale, mine și în fabrici de procesare a hârtiei sunt cei mai predispuși la astfel de inhalări, potrivit studiilor.
  • Ingestia: Carnea și produsele alimentare sunt principalul mijloc prin care metalele grele ajung în organismul nostru, asta din cauza faptului că ele sunt tratate cu tot felul de chimicale. Mai punem la socoteală și faptul că apele sunt și ele poluate prin tot felul de deversări și ajungem din nou la această problemă, cât se poate de serioasă.
  • Absorbția: Venind în contact cu aer și pământ contaminat, nu avem cum să nu absorbim aceste metale grele în fiecare zi.

Expunerea prelungită la metale grele poate duce la cancer, dereglări ale rinichilor, dereglări ale creierului, diabet și cancer de piele. Cele mai bune soluții pentru eliminarea metalelor grele din organism sunt următoarele:

Bea suficient de multă apă

Apa elimină toxinele și metalele grele. Dacă ești deshidratat, asta nu face decât rău organismului, ducând la stres oxidativ, care anihilează abilitatea corpului de a lucra cu celulele cancerigene. Când metalele grele intră în corpul nostru, stresul oxidativ le declanșează toxicitatea. Bând apă, reducem efectele acestora în organism și le forțăm să iasă afară. Continuarea pe elli.ro. 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel