Sari la conținut

Acestea sunt cele mai bune IERBURI pentru osteoporoză

Femeie, stil de viata
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
obiceiuri după 45 de ani

Acestea sunt cele mai bune ierburi pentru osteoporoză! Osteoporoza este o afecțiune care duce la oase slabe, fragile și predispuse la fracturi. Pe măsură ce îmbătrânim, declinul hormonilor poate provoca slăbirea oaselor.

Femeile aflate la postmenopauză și bărbații în vârstă sunt cei mai predispuși la dezvoltarea ecestei afecțiuni.

Boală „tăcută”

Pentru această boală nu există simptome. De aceea, osteoporoza este caracterizată ca fiind o boală „tăcută” . De multe ori nu este detectată decât în momentul în care se produce o fractură sau o prăbușire a vertebrelor. Întârzierea diagnosticului și leziunile ulterioare pot duce la dureri de spate, pierderea înălțimii și/sau o postură cocoșată.

Deși există medicamente pentru osteoporoză, anumite plante și-au câștigat o reputație binemeritată pentru că ajută la creșterea masei osoase și la reducerea simptomelor.

Ierburi naturale pentru osteoporoză

Există multe plante naturale recomandate pentru osteoporoză. Acestea pot fi folosite în alimente sau luate ca supliment sub formă de pilule, pudră sau ceai. Iată o listă de plante care pot îmbunătăți sănătatea oaselor și pot acționa ca un tratament alternativ pentru osteoporoză:

  • Salvia roșie
  • Trifoi roșu
  • Cimbru
  • Turmeric

ATENȚIE: Consultați-vă întotdeauna medicul înainte de a lua orice plantă ca supliment pe termen lung . Unele plante medicinale, inclusiv cele enumerate în acest articol, pot interacționa cu unele medicamente.

Dacă aveți afecțiuni de sănătate și/sau luați medicamente, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a lua un nou supliment.

Salvie roșie
Salvia roșie (Salvia miltiorrhiza) este o plantă utilizată în medicina chineză pe bază de plante (unde este cunoscută sub numele de danshen ) care a fost asociată cu îmbunătățiri în osteoporoză. O analiză a 36 de studii clinice a constatat că salvia roșie a îmbunătățit mai mult de 80% din cazurile de osteoporoză. Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor au constat doar în studii la scară mică, pe termen scurt.

Acidul salvianolic, tanshinonele și magneziul litospermic B sunt compuși din salvia roșie care pot îmbunătăți sănătatea oaselor. Acizii salvianolici au proprietăți antioxidante care previn inflamația și producția de radicali liberi asociată cu degradarea oaselor. Acești compuși pot ajuta, de asemenea, la creșterea oaselor.

Salvia roșie este, de asemenea, o sursă bună de vitamina K , care este esențială pentru sănătatea oaselor.

Această plantă este, de asemenea, disponibilă sub formă de capsule sau tinctură și poate fi preparată sub formă de ceai. Salvia roșie ar trebui să fie utilizată doar pentru o perioadă scurtă de timp din cauza preocupărilor legate de utilizarea pe termen lung . Această plantă poate provoca, de asemenea, efecte secundare și interacțiuni medicamentoase și este contraindicată în timpul sarcinii și atunci când este utilizată cu anticoagulante. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a găsi doza potrivită pentru osteoporoză.

Trifoi roșu
Trifoiul roșu a fost folosit de mulți ani ca tratament complementar pentru simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile, precum și pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv cancer, probleme respiratorii și afecțiuni ale pielii, notează pronews.gr.

Cercetările privind trifoiul roșu și osteoporoza au produs rezultate mixte. Un studiu realizat în 2015 pe 60 de femei aflate la menopauză care au luat 150 mg de trifoi roșu timp de 3 luni a constatat că densitatea osoasă a acestora s-a îmbunătățit. Cu toate acestea, alte studii nu au arătat nicio schimbare în sănătatea oaselor.

Trifoiul roșu poate fi consumat ca ingredient în ceaiuri din plante, precum și în capsule, tincturi, extracte sau chiar în tratamente topice.

Condiment popular pentru utilizare în bucătărie

Cimbru
Cimbrul este un condiment popular pentru utilizare în bucătărie. Dar este, de asemenea, o plantă medicinală care datează din antichitate. A fost folosită pentru a stimula funcția imunitară și pentru a trata afecțiunile respiratorii, nervoase și cardiace.

Un studiu a analizat modul în care administrarea zilnică a 1.000 mg de cimbru timp de șase luni ar afecta 40 de femei aflate la postmenopauză. Cercetătorii au constatat că un consum regulat de cimbru a îmbunătățit densitatea osoasă mai bine decât un supliment de calciu/vitamina D3.

Cimbrul este cel mai eficient atunci când este folosit împreună cu salvia și rozmarinul. Nivelurile de densitate osoasă au fost mai mari cu această combinație decât cu cimbrul singur.

Puteți găsi cimbru atât proaspăt, cât și uscat. Extractele de ulei de cimbru sunt, de asemenea, disponibile sub formă lichidă și de capsule.

Cimbrul este considerat sigur atunci când este utilizat în cantități mici. Dozele mari au fost asociate cu efecte secundare. Poate fi dăunător pentru persoanele cu tulburări de sângerare și probleme hormonale. De asemenea, poate provoca alergii la cei care sunt alergici la alte plante din aceeași familie (Lamiaceae) , cum ar fi oregano , salvie și lavandă.

Cimbrul pare promițător ca tratament pentru osteoporoză, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a ști cum ar putea ajuta oasele pe termen lung.

Turmeric, proprietățile sale antiinflamatorii și antimicrobiene

Turmericul (Curcuma longa) este o rădăcină care aparține familiei (Zingiberaceae) și este originară din Asia de Sud. Proprietățile sale antiinflamatorii și antimicrobiene au făcut-o importantă în tratamentul simptomelor menstruale, al artritei și al problemelor digestive.

Curcumina, ingredientul activ din turmeric, poate ajuta în cazul densității osoase scăzute. Un studiu a constatat că administrarea unui supliment de curcumină timp de 6 luni a arătat îmbunătățiri semnificative la 57 de persoane cu densitate osoasă scăzută.

Turmericul se găsește de obicei sub formă de pulbere uscată pentru gătit. De asemenea, este disponibil și sub formă de tinctură, lichid sau capac

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel