Sari la conținut

Acestea sunt simptomele unei boli necruțătoare. Medic: De obicei, apare un fel de sânge

cancer intestinal
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome de alarmă ale cancerului intestinal

Cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent diagnosticat tip de cancer, atât la bărbați, cât și la femei, datorită locului în care apare. Doctorul Suba M spune că există două simptome care ar putea avertiza asupra apariției cancerului intestinal.

Cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent diagnosticat tip de cancer, atât la bărbați, cât și la femei, conform Public Health Scotland.

Acestea sunt simptomele unei boli necruțătoare. Medic: De obicei, apare un fel de sânge

Cancerul intestinal este numit și cancer de colon sau rectal, pe baza locației exacte în care s-a declanșat boala. Datorită locului în care apare, cancerul intestinal se poate manifesta prin simptome care pot apărea când mergeți la toaletă.

Primele semne legate de boală

Sindromul colonului iritabil

Simptomele cancerului sunt adesea trecute cu vederea, deoarece unele dintre ele se suprapun cu semne ale altor afecțiuni, cum ar fi sindromul colonului iritabil.

Cu toate acestea, capacitatea de a identifica simptomele ar putea ajuta la identificarea din timp a cancerului.

Doctorul Suba a spus care ar putea fi primele semne legate de această boală. Celălalt semn comun de cancer intestinal, scăderea în greutate, „tinde să apară mult mai târziu”, potrivit medicului.

Dacă aceste simptome persistă, potrivit medicului, mai mult de două săptămâni, atunci ar trebui consultat la medic.

”Nu toți oamenii care au aceste simptome vor fi diagnosticați cu un cancer intestinal, dar este mai bine să consultați un specialist”, adaugă ea.

Medicul recomandă odietă bogată alimente în proaspete

Poate fi redus riscul de cancer intestinal? Medicul spune că cel mai important lucru este o dietă bogată alimente în proaspete, și, mai ales, fără produse ultra-procesate.

(Băuturi răcoritoare carbogazoase, bomboane, margarina, băuturile energizante, iaurtul aromat sau chips-urile”.

„Să te asiguri că mănânci cât mai multe fibre și că menții intestinul în mișcare este mult mai benefic decât orice superaliment specific”, afirmă Suba.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel