Sari la conținut

Acestui bărbat i-au rămas 12 ore de trăit după ce a contractat hepatita B într-un accident ciudat

Un bărbat sănătos spune că i s-au dat 12 ore de trăit după ce a contractat hepatita B printr-o unghie infectată.

David Surtees lucra într-o zi obișnuită livrând paleți de fructe și legume la școlile din York când și-a zgâriat mâna pe un cui.

La început nu s-a gândit la acea întâmplare, dar în săptămânile care au urmat s-a trezit „epuizat” și a început să sosească târziu la serviciu în fiecare zi, după ce adormea accidental.

„Am ajuns să părăsesc locul de muncă pentru că eram prea obosit și nu mai puteam face față”, a spus domnul Surtees.

În patru până la cinci săptămâni de la scărpinatul mâinii, s-a trezit în imposibilitatea de a lucra, iar bărbatul de 51 de ani a devenit epuizat chiar și când era acasă.

Și-a petrecut încă o lună dormind între 15 și 16 ore pe zi, dar pentru că locuia singur, nimeni nu era acolo să observe că starea lui se înrăutățea, potrivit The Independent.

Domnul Surtees povestește că un prieten i-a salvat viața când i-a bătut la ușă într-o zi și a văzut că pielea lui se îngălbenise.

„Arăți îngrozitor”, i-a spus prietenul și l-a condus la medicul de familie.

„De îndată ce recepționera m-a văzut, a sunat imediat medicul”, a spus el. „Apoi un doctor s-a uitat la mine și mi-a spus să merg imediat la spital.”

Când a ajuns la Spitalul Huddersfield, era atât de deshidratat încât i s-a pus perfuzii și i s-au făcut analize de sânge pentru a-i verifica încărcătura virală.

„Un specialist în hepatită a venit apoi să mă vadă și mi-a spus: „Nu am văzut niciodată pe nimeni care să fie în viață cu acestă încărcătură virală”. „M-a întrebat de fapt: „Cum ești aici chiar acum?””

În cele din urmă, a fost diagnosticat cu hepatită B, o infecție hepatică care se răspândește prin sânge, material seminal și lichide vaginale. Infecția se transmite de obicei prin obiecte ascuțite care au fost contaminate cu sânge.

Simptome Hepatita B

Unele dintre cele mai comune simptome sunt oboseala, temperatura ridicată și îngălbenirea albului ochilor și a pielii.

În cele mai multe cazuri, se poate trata după câteva luni. Cu toate acestea, dacă este lăsată netratată, poate provoca leziuni hepatice grave și boli renale cronice. Dl Surtees a spus că i s-a spus că rinichii i se închid și că nu are timp suficient pentru a-i face un transplant.

„Mi-a spus că am 12 ore de trăit și să-mi sun familia să vină cu mine”, și-a amintit el.

Domnul Surtees a luat legătura cu fiica sa Mikah, care avea 10 ani la acea vreme, pentru a putea petrece ceea ce credea că sunt ultimele sale ore cu ea.

Dar spre surprinderea lui și a specialistului, Yorkshiremanul a luptat cu infecția și starea lui a început să se îmbunătățească pe zi ce trece. A ajuns să petreacă aproximativ patru luni în spital cu medicamente.

Deși este recunoscător că este în viață la doi ani de la infecția inițială, domnul Surtees a spus că viața lui a fost dată peste cap.

„Am doar 10% funcție hepatică”, a explicat el. „Am oboseală cronică. Nu pot merge mai mult de 200 de metri.”

Domnul Surtees nu poate lucra și beneficiază de plată de boală permanentă. Trebuie să ia medicamente în fiecare zi pentru a trata infecția.

„Dacă nu îmi iau pastila în fiecare zi, aș muri în șapte zile”, a spus el. „Când ești bolnav, nu ai alte alternative. Am fost foarte activ din punct de vedere fizic. Mergeam la camping prin păduri, dar acum abia mai pot merge până la magazine din cauza oboselii cronice. Asta înseamnă că nici măcar nu pot lucra să produc un ban.

Este o luptă. Este, de asemenea, o poveste de izolare. Dacă aș fi avut pe cineva care locuiește cu mine, ar fi observat mai devreme că pielea și globii oculari mi s-au îngălbenit și ceva nu era în regulă.”

Medic: sângele este cel mai infecțios fluid al corpului

Paul Desmond, șeful de îngrijire la Hepatitis B Trust UK, o organizație caritabilă națională înregistrată în Marea Britanie, a explicat: „Virusul hepatitei B este extrem de ușor de capturat de la orice obiect ascuțit contaminat cu sânge de hepatită B. Virusul poate trăi pe astfel de obiecte timp de 3 săptămâni și orice puncție a pielii cauzată de un astfel de obiect este susceptibilă de a duce la infecție.

„Primim în mod regulat pacienți care sună cu infecții de la echipamente sângeroase, cum ar fi unghii, unelte comune, ace de tatuaj reutilizate, aparate de ras comune, chiar și recent o cutie de ace de haine comune într-o fabrică de textile.

„Oamenii trebuie să fie conștienți de faptul că sângele este cel mai infecțios fluid al corpului și să folosească măsuri de precauție bune de igienă a sângelui, cum ar fi mănuși de latex, pentru a fi în siguranță.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel