vineri, iunie 9, 2023

Mai multe clădiri simbol din Bucureşti – Guvernul României, Arcul de Triumf, clădirea STB şi Primăria Capitalei – vor fi luminate în albastru, în această seară, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Unul din 52 de copii din România suferă de autism, iar mulţi părinţi se chinuie lună de lună să acopere costurile ridicate pentru terapie.

Asociaţia HELP Autism a deschis în Bucureşti un nou centru de terapie, unde copiii vor avea acces gratuit la diferite servicii.

„Cred că HELP Autism este ca o familie, locul unde tu, ca părinte, înțelegi că există alți părinți ca şi tine, poți să interacționezi cu ei, poți să vorbești cu ei. Facem tot felul de evenimente destinate părinților și copiilor, activități care sunt doar pentru copii, mă refer dincolo de terapie, ieșiri la munte de o zi, la picnic, la ferma animalelor, la muzee și aşa mai departe.

Pentru că de cele mai multe ori, după primirea diagnosticului, familiile se izolează, unul din părinți renunță la job, rata de divorț crește – 1 din 5 familii divorțează. Autismul impactează atât familia restrânsă, cât și familia lărgită și este important să îi sprijinim și să îi îndrumăm și să le arătăm că dincolo de diagnostic există viață și că viața lor de acum înaintea asta este”, a declarat pentru RRA Daniela Bololoi, preşedinta asociaţiei, potrivit rador.ro.

Autismul este o tulburare care afectează dezvoltarea creierului şi debutează în primii ani de viaţă. Aproximativ 1% din populaţie este afectată sub diferitele sale forme. Se caracterizează prin interacţiune socială, comunicare şi interese limitate, iar activitatea este repetitivă şi fără un ţel evident pentru cei din jur.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private