Sari la conținut

„Acțiuni urgente” în Europa. OMS cere limitarea infectărilor cu variola maimuţei

„Acțiuni urgente” în Europa cerute de OMS. Variola maimuței se extinde la nivel European. În această situație, Organizația Mondială a Sănătății cere statelor UE să împiedice răspândirea cu variola maimuței.

„ Țările Europene trebuie să își intensifice eforturile în următoarele săptămâni și luni pentru a împiedica variola maimuței să se instaleze într-o zonă geografică mai largă”, a declarat directorul regional al OMS.

Potrivit ONU, Europa are acum peste 4.500 de cazuri confirmate în laborator, de trei ori mai multe decât la jumătatea lunii iunie.

OMS: „acțiuni urgente” în Europa

Aceasta corespunde cu 90% din cazurile înregistrate în lume de la jumătatea lunii mai, când această boală până atunci endemică doar în zece țări africane a început să se înmulțească în Europa.

31 de țări din Europa au raportat cazuri de variola maimuței

Deteriorarea stării de sănătate necesită o reacție spune Organizația Mondială a Sănătății (OMS) care a cerut vineri „acțiuni urgente” în Europa în fața creșterii puternice a numărului de cazuri.

Într-o declarație, directorul regional al OMS a cerut țărilor europene „să-și sporească eforturile în săptămânile și lunile următoare pentru a preveni apariția variolei maimuțelor într-o zonă geografică mai mare”, citează Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel