Sari la conținut

Activiștii anti-avort au o nouă țintă. Pacientele pot utiliza pilula, dacă…

Activiștii anti-avort au o nouă țintă. SUA ia în considerare pentru prima dată ca pilulele contraceptive să fie vândute în farmacii fără prescripție medicală.

Activiștii anti-avort,  o nouă țintă. Pacientele pot utiliza pilula, dacă…

Pentru prima dată în Statele Unite, o firmă farmaceutică a cerut să i se permită să vândă pilule contraceptive la liber. Anunțul vine la doar câteva săptămâni după ce Curtea Supremă a anulat dreptul constituțional la avort, potrivit BBC.

Firma cu sediul la Paris, spune că cererea sa către Food and Drug Administration nu are nicio legătură. Pilulele, cea mai răspândită formă de contracepție în SUA, s-au eliberat doar cu rețetă de la medic.

Studiile au arătat că peste 50% din cele aproximativ 6,1 milioane de sarcini care au loc în SUA în fiecare an sunt neintenționate. Deși pilulele contraceptive au fost aprobate pentru prima dată pentru utilizare în SUA în urmă cu mai bine de 60 de ani, aproximativ o treime dintre femeile din SUA care au încercat să obțină sau să completeze rețete au raportat dificultăți în acest sens.

Activiștii anti-avort au o nouă țintă: 

La nivel mondial, peste 100 de țări furnizează contraceptive orale fără prescripție medicală, SUA fiind una dintre puținele țări care solicită o astfel de prescripție.

Mai multe organizații importante din SUA care se ocupă de medicamente – inclusiv Asociația Medicală Americană și Academia Americană a Medicilor de Familie – au cerut autorităților americane să facă același lucru.

Frédérique Welgryn, Chief Strategic Operations and Innovation Officer la HRA Pharma, a susținut că cererea firmei a fost un „moment revoluționar” în ceea ce privește echitatea în materie de reproducere în SUA. Potrivit companiei, cererea este rezultatul unor ani de cercetări menite să ajute la prezentarea argumentelor sale în fața autorităților de reglementare din SUA.

Potrivit companiei, o decizie din partea FDA este așteptată anul viitor. O aprobare s-ar aplica exclusiv medicamentului Opill al firmei, care a fost achiziționat de la Pfizer în 2014. Pacientele pot utiliza pilula, dacă le este prescrisă, încă din 1973.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel