Activități fizice extrem de simple care pot reduce riscul de diabet cu 75%, chiar și la persoanele cu risc genetic

Activități fizice extrem de simple care pot reduce riscul de diabet cu 75%. Mai multe studii au arătat că activitatea fizică poate ajuta la gestionarea eficientă a diabetului.

A fi activ îmbunătățește sensibilitatea la insulină, permițând o mai bună reglare a nivelului de zahăr din sânge.

Activitatea fizică regulată ajută, de asemenea, la controlul direct al zahărului din sânge, prevenind vârfurile și promovând stabilitatea. Cel puțin 150-300 de minute de antrenament de intensitate moderată pe săptămână sunt recomandate adulților cu diabet pentru a menține o sănătate bună.

Potrivit unui studiu recent, diabetul poate fi prevenit cu totul prin angajarea în activități fizice regulate, cum ar fi grădinărit, dansul sau mersul la plimbări rapide.

Activități fizice extrem de simple care pot reduce riscul de diabet cu 75%

Studiul, publicat în The British Journal Of Sports Medicine, a remarcat că cei care au făcut mai mult de o oră de exerciții fizice moderate până la viguroase pe zi, au avut un risc cu 74% mai mic de a dezvolta probleme de sănătate în comparație cu colegii lor.

Chiar dacă cineva a avut șanse mai mari de a dezvolta anumite probleme de sănătate din cauza genelor sale, a experimentat totuși aceleași avantaje. În mod surprinzător, cei cu un risc genetic ridicat care s-au angajat în exerciții fizice regulate au asistat la o reducere și mai mare a probabilității de a se îmbolnăvi în comparație cu cei cu un risc genetic scăzut care nu au făcut mișcare, conform The Exponent.

„Nu suntem în stare să ne controlăm riscul genetic și istoricul familial. Dar această descoperire oferă vești promițătoare și pozitive că printr-un stil de viață activ, se poate combate mare parte din riscul excesiv de diabet de tip 2”, a spus autorul principal al studiului, profesorul Melody Ding. de la Universitatea din Sydney.

Studiul este primul de acest gen care stabilește că exercițiile fizice contracarează riscul de diabet, chiar și la cei care sunt vulnerabili genetic.

Echipa din Australia a monitorizat un grup de 59.325 de adulți care făceau parte din UK Biobank – o bază de date care conține informații extinse despre genele și sănătatea a aproximativ jumătate de milion de indivizi.

La începutul studiului, participanții au fost echipați cu accelerometre purtate la încheietura mâinii, iar progresul lor a fost observat pe o durată de până la șapte ani.

Fiți activi fizic!

Studiul enumeră unele activități care sunt eficiente în combaterea diabetului, cum ar fi:

  • alergarea,
  • dansul aerobic,
  • ciclismul într-un ritm rapid sau în deal,
  • angajarea în sarcini solicitante de grădinărit, cum ar fi săpatul

Toate acestea sunt exemple de activități fizice de intensitate viguroasă care fac respiri greu sau te lasi fara suflare.

„Speranța noastră este că acest studiu va informa ghidurile de sănătate publică și clinice, astfel încât să poată ajuta la prevenirea bolilor cronice pentru profesioniștii din domeniul sănătății, organizațiile și publicul”, a spus Ding.

„Sunt atât de încântat să împărtășesc rezultatele cercetării noastre unui public larg pentru a le face pe oameni să știe că activitatea fizică îmbunătățește sănătatea, în special pentru persoanele cu risc genetic ridicat”, a spus și autorul principal al studiului, Susan Luo, Ph.D. candidat la Universitatea din Sydney.

„Dacă aveți antecedente familiale de diabet zaharat de tip 2 sau chiar dacă nu aveți, astăzi este ziua în care începeți să fiți activi fizic.”

Recent Posts

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

27 de minute ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

57 de minute ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

o oră ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

2 ore ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

2 ore ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

3 ore ago

Citeste si: