Sari la conținut

Actriţa Shannen Doherty, în stadiu terminal. Cancerul de sân s-a răspândit și la creier

Actriţa americană Shannen Doherty, în stadiu terminal. Boala intrase în remisie. Din păcate, când spera că s-a vindecat, cancerul a recidivat și s-a răspândit și la creier.

Celebra actricță americană, cunoscută ca Brenda din serialul „Beverly Hills 90210“, a dezvăluit că suferă de cancer de sân, însă boala s-a răspândit la creier.

Prima dată a fost diagnosticată cu cancer de sân în 2015, însă boala intrase în remisie. Din păcate, după trei ani, cancerul a recidivat.

„Va ieşi la iveală mai devreme sau mai târziu. Am cancer mamar în stadiul IV (metastază). Din acest motiv sunt aici. Boala a revenit. E cumplit. Sunt extrem de speriată“, a povestit actriţa.

Recent, Shannen Doherty, în vârstă de 52 de ani, a dezvăluit pe contul său de Instagram că boala de care suferă, cancer de sân în fază terminală, s-a răspândit și la creier.

Citeste si:

Într-un video postat pe rețeaua de socializare a arătat un moment din cadrul radioterapiei la care a fost supusă, și unde se putea observa cu ușurință emoțiile prin care trece.

La începutul acestui an, în urma unui control amănunțit, actrița a aflat că prezenta metastaze la nivelul creierului, iar de atunci a făcut radioterapie pentru combaterea acestora și evitarea formării tumorilor canceroase cerebrale.

„Pe 12 ianuarie a avut loc prima rundă de radiații. Teama mea este evidentă. Sunt extrem de claustrofobică și se întâmplau multe lucruri în viața mea.

Sunt norocoasă pentru că am avut parte de doctori extraordinari, cum ar fi Dr. Amin Mirahdi și tehnicienii extraordinari de la Cedar Sinai. Dar această teamă…. Tulburările….. momentul în care s-a întâmplat totul…. Așa poate arăta cancerul”, a descris celebra actriță pe contul său de Instagram.

Actrița a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer de sân în 2015, atunci a suferit de o mastectomie, extirparea sânilor, și a primit chimioterapie și radioterapie. La doi ani după, în 2017, boala intrase în remisie, însă în 2020 a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiu terminal.

Pe toată această perioadă, actrița și-a expus public problemele medicale cu care s-a confruntat, ca un mod de conștientizare pentru toate femeile în legătură cu riscurile unei diagnosticări târzii a cancerului de sân.

Shannen Doherty: „încurajez oamenii să facă mamografii”

În octombrie 2021, Shannen Doherty a postat un selfie în care apare întinsă în pat, cu capul ras și sângerând din nas.

”Pentru luna de conștientizare a cancerului de sân, aș vrea să împărtășesc mai multe despre călătoria mea personală de la primul diagnostic la al doilea. Este totul frumos? NU, dar este sincer.

Sper să încurajez oamenii să facă mamografii, să facă controale regulate, să treacă peste frică și să înfrunte orice ar putea fi în fața ta”, a scris actrița în dreptul pozei.

În această bătălie, Shannen Doherty se află singură, după ce la începutul anului a deschis procesul de divorț de soțul său, fotograful Kurt Iswarienko, cu care era căsătorită din octombrie 2011.

Leslie Sloane, reprezentantul lui Doherty, a confirmat vestea într-o declarație pentru Entertainment Tonight, menționând că ”divorțul este ultimul lucru pe care Shannen și l-a dorit, din păcate a simțit că nu i-a rămas altă opțiune”.

În ceea ce privește simptomatologia cancerului de sân, cel mai frecvent simptom este apariția unui nodul, o masă nedureroasă, solidă, care are margini neregulate.

Alte simptome sunt:

– umflarea parțială sau a întregului sân

– schimbarea în mărime, formă sau aspect a sânului

– modificări ale pielii de pe sân, frecvent cu aspect de coajă de portocală

– retracția mameloanelor

– scurgeri la nivelul mamelonului, altele decât laptele matern

– roșeață, cruste, striații la nivelul mamelonului și al pielii de pe sân

– durere la nivelul sânilor sau al mameloanelor

– prezența unor ganglioni la nivel axial, notează MayoClinic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.