Acum poţi slăbi fără niciun efort. Tot ce trebuie să faci e să priveşti la un monitor

Acum poţi slăbi fără niciun efort. Tot ce trebuie să faci e să priveşti la un monitor
Acum poţi slăbi fără niciun efort. Tot ce trebuie să faci e să priveşti la un monitor

Pare prea frumos să fie adevărat, însă oamenii de ştiinţă de la universităţile Temple şi George Washington susţin că e posibil să scăpăm de kilogramele în plus doar privind un monitor.

Studiul pilot a scos la iveală că urmărirea unor clipuri video în care avantarul nostru realizează exerciţii fizice inspiră femeile care doresc să slăbească. ,,Realitatea virtuală ar putea fi o unealtă promiţătoare pentru crearea obiceiurilor sănătoase”, a explicat dr. Melissa Napolitano.

În cadrul cercetării 128 de femei supraponderale, care în trecut încercaseră mai multe tehnici pentru slăbit erau gata să adopte o abordare nouă pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Pentru studiu, oamenii de ştiinţă au creat un set de DVD-uri cu avatare care prezentau comportamente sănătoase. Unul dintre ele ilustra o persoană virtuală care mergea pe o bandă de alergat într-un ritm moderat. Altul prezenta o femeie avatar care stătea la o masă şi lua decizii în ceea ce priveşte porţia de mâncare pe care urma să o consume.

Rezultatele au arătat că la doar 4 săptămâni de la începutul studiului, participantele au slăbit, în medie, 1,5 kilograme, adică „o greutate obişnuită pentru dietele tradiţionale”, după cum spune Napolitano care speră ca acest program să favorizeze schimbări de comportament pe termen lung.

În timpul cercetării, participantele au vizitat clinica o dată pe săptămână pentru a urmări un video de 15 minute. Fiecare participantă urmărea un avatar creat special pentru a semăna cu ea, de la culoarea părului, până la forma corpului. Totuşi, avatarele nu erau interactive.

Acum, Napolitano şi colegii săi recomanda realizarea unor cercetări avansate pentru a putea confirma beneficiile acestei strategii atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox