joi, august 11, 2022

Epidemiologul Octavian Jurma a adresat un răspuns dur la adresa premierului interimar Florin Cîțu care în discursurile sale vorbește despre beneficiile creșterii economice resimțite de români. Jurma atrage atenția că peste 200.000 de mii de români nu vor resimți aceste creșteri, întrucât se sting din viață din lipsa unor măsuri de gestionare a pandemiei.

„Lucrurile arată bine”, spune Florin Cîțu, întrebat când se va simți în nivelul de trai al românilor creșterea economică. După un an de stabilizare a economiei, „am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare”, declară premierul interimar.

Te-ar mai interesa: Horoscopul dragostei: Ce nativi fac cuceriri în va...

„Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare: salariul minim este de deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor, am venit cu acele măsuri de amânare a plății facturilor și vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetățenilor. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului, dar lucrurile arată bine”, a fost răspunsul premierului interimar.

„Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit”

„Nu, nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice. Pentru că zeci de mii de români nu vor mai fi în viață să le simtă chiar dacă ar fi adevărate. Înainte de a simți beneficiile economice, cel puțin 200.000 de români vor simți gheara morții sfârtecând plămânii și trupul lor lăsându-i cu sechele pe viață. Cel puțin 20.000 nu vor mai simți nimic în decembrie. De sărbători doar absența lor va fi simțită de cei dragi.

Te-ar mai interesa: Surprize, compromisuri… Ce prevăd astrele pe...

Copii lăsați fără părinții. Părinți lăsați fără copii. Mămici ucise cu copilul lor în burtă. Elevi și profesori uciși în numele educației. Familii întregi ucise într-o săptămâna…De ce? Pentru ce? Ce beneficii economice justifică risipă această inumană de viață? De ce suntem singură țară din lume care își ucide cetățenii pentru bani?”, se întreabă epidemiologul pe pagina sa de socializare.

Te-ar mai interesa: Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin...

Mai mult, Octavian Jurma spune că sunt singurele răspunsuri pe care le mai așteaptă de la Guvern, de la Parlament și de la președinte:

Octavian Jurma

„Criza sanitară, va deveni criza umanitară şi criza umanitară va deveni criza economică”

„Ei ne-au cerut votul că să guverneze în numele nostru spre binele nostru și vreau să știu unde e binele românilor care mor acum în cadența de metronom, câte unul la fiecare 4 minute. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit. Fiecare vorba aruncată în vânt este o viață aruncată în vânt. Fiecare zi amânată sunt 400 de vieți curmate.

Te-ar mai interesa: 10 rețele unde vă puteți testa gratuit pentru canc...

PS. Până în decembrie se va alege praful de creșterea asta economică, pentru că nu poți avea creștere economică cănd îţi distrugi sistemul de sănătate publica pentru asta. Criza sanitară, va deveni criza umanitară şi criza umanitară va deveni criza economică. Incredibil câtă minte au cei care ne conduc cu entuziasm spre prăpastie”, a spus epidemiologul Octavian Jurma.

 

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private