marți, octombrie 19, 2021

Acuze grave după congresul PNL. „Au fost delegați cu Covid”/ 4.000 de teste au „dispărut din orice statistică oficială!”. Cine sunt cei din spatele acestor acuzații.

După ce a fost votat de majoritatea

delegaţilor prezenţi la Congresul PNL de pe 26 septembrie, Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL. Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, 60,2% din numărul voturilor valabile. Ludovic Orban a obținut 1.898 de voturi, 39,7%. 72 de voturi au fost anulate.

Acuze grave după congresul PNL. Victor Ponta: „Au fost delegați cu Covid”

Imediat după încheierea congresului PNL, Victor Ponta a susținut că a primit informaţii potrivit cărora, la acest eveniment, au participat liberali care știau că sunt infectați cu COVID-19.

„Dumneavoastră credeţi că ieri s-au făcut 5.000 de teste şi că toate

erau negative? Hai să fim serioşi. Ştiu eu de la liberali, de liberali care aveau Covid şi au venit la congres, că trebuiau să voteze, că dacă nu votau…”, a spus Victor Ponta, duminică seara, potrivit România TV.

Ponta și-a susținut acuzația, susținând că este imposibil ca printre cei 5.000 de oameni veniți din toată țara să nu existe niciun caz de infectare cu Covid.

„Cum, că au plecat acasă toţi. Au venit din toate zările, au plecat în toate zările… Sunt convins că dacă cineva ar investiga anumiţi delegaţi care trebuiau să fie în izolare, cu siguranţă… dar nu o să investigheze

nimeni, că na, încă sunt ei la putere. Dacă era Congresul PSD, cred că se închidea după zece minute, îi lua DSP-ul pe toţi”.

Vlad Voiculescu: 4.000 de teste au „dispărut din orice statistică oficială!”

De asemenea, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a scris pe pagina sa de Facebook că, în zilele de 23, 24 și 25 septembrie, 4.000 de teste nu au fost „alocate” de DSP București.

„Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL.

Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie

nu au fost “alocate*” de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare. Aveți grijă de voi!”, a scris Voiculescu.

Vlad Voiculescu a mai scris că „nealocat”, poate fi citit sau înlocuit cu sintagma „dispărut din orice statistică oficială”.

Ultimele stiri