vineri, august 14, 2020

Cunoscut sub numele de Cuminum cyminum, chimionul este folosit in preparate indiene, mexicane si in cele din Africa de Nord. Chimionul are un gust picant, la care se adauga o aroma calda, oarecum cu gust de nuca. Planta este nativa din Egipt si este o componenta cheie in pudra de curry si pudra de chili. Nu numai ca adauga savoare mancarii, dar un nou studiu arata ca acest condiment poate ajuta, de asemenea, la pierderea a cateva kilograme in plus.

Citește și:

Un studiu publicat in revista Complementary Therapies in Clinical Practice a testat efectele chimionului asupra femeilor supraponderale. Cercetatorii au impartit aleatoriu 88 de femei supraponderale sau obeze in doua grupuri. Ambele grupuri au urmat o dieta slaba in calorii si au primit consiliere nutritionala. Un grup a mancat iaurt cu trei grame de chimion in ea, de doua ori pe zi, in timp ce celalalt grup a mancat iaurt simplu (grupul de control).

Citește și:

Dupa trei luni, femeile care au mancat chimion cu iaurt au pierdut in greutate cu 50% mai mult decat femeile care au mancat iaurt simplu. Acestea au scazut, de asemenea, cantitatea de grasime cu 14,4% – de aproape trei ori mai mult decat grupul de control!

Femeile care au consumat chimion au redus, de asemenea, indicele lor de masa corporala si circumferinta taliei, in mod semnificativ mai mult decat membrele grupului de control. Chimionul a redus, de asemenea, nivelul lipidelor din sange. Trigliceridele au scazut cu 23 de puncte, comparativ cu doar cinci puncte la cele din grupul de control, iar nivelul de colesterol rau a scazut cu zece puncte, comparativ cu grupul de control unde acesta a scazut cu mai putin de un punct.

Citește și:

Cercetatorii speculeaza ca beneficiile de pierdere in greutate ale chimionului se datoreaza efectului termogenic. Acesta poate creste temporar metabolismul. Efectul de scadere a colesterolului poate fi atribuit partial compusilor numiti saponina si glicozida. Acestea impiedica absorbtia colesterolului si creste eliminarea acestuia.

Beneficiile de sanatate ale chimionului alcatuiesc o lista lunga si variata. Chimionul este bun la probleme de digestie, intrucat contine uleiuri esentiale, magneziu si sodiu si ajuta digestia, ameliorand, de asemenea, durerile de stomac. Acesta a fost folosit pentru inlaturarea insomniei, tulburarilor respiratorii, anemiei si chiar afectiunilor pielii. Chimionul este in mod natural bogat in fier si contine vitamina C, lucru care ajuta la dezvoltarea unui sistem imunitar sanatos. El impiedica dezvoltarea infectiilor.

Chimionul poate fi folosit sub forma de seminte sau macinat. Pentru cea mai buna aroma, cumparati seminte si macinati-le acasa. Iata cateva modalitati de a folosi chimion in dieta dumneavoastra:

Adaugati chimion atunci cand gatiti supe, tocane, chili, orez, fasole sau linte.
Chimion merge bine cu cartofii dulci, morcovii, sucul de fructe si conopida.
Adaugati acest condiment in sosurile pentru salate si in maioneza.
Presarati-l peste nucile prajite sau in naut.
Adaugati chimion la carne atunci cand faceti chiftele sau hamburgeri.
Presarati-l peste ouale pentru omleta inainte de preparare.
Preparati ceai de seminte de chimion! Fierbeti semintele si lasati-le sa macerat timp de 10 minute.
Alte studii arata ca acest condiment poate fi folosit pentru a imbunatati functia memoriei si ca are, de asemenea, o gama larga de puteri antimicrobiene.

Parteneri