vineri, februarie 3, 2023

Rinichii nu sunt primii pe lista noastră de priorități atunci când ne gândim să mâncăm sănătos.  Dar se dovedește că includerea acestor alimente în dieta noastră ne ajută să ne bucurăm de rinichi sănătoși.

Includerea acestor alimente în dieta ta acționează ca o măsură preventivă pentru evitarea contracției bolilor renale.

Antrenorul pentru sănătate macrobiotică și nutriționistul Shilpa Arora ND sugerează că un consum de sodiu trebuie evitat pe cât posibil. „Aportul de sare ar trebui să fie limitat în dietă. Produsele mai puțin prelucrate ar trebui să fie consumate, deoarece acestea sunt foarte bogate în sodiu și grăsimi trans, de exemplu”. În plus, rinichii nesănătoși au probleme la filtrarea fosforului, astfel încât cantități mai mici din acest mineral sunt recomandate pentru o dietă sănătoasă pentru rinichi.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

Iată 7 alimente de mâncat pentru rinichi sănătoși:

 1. Mere

Cea mai sănătoasă gustare care îi ține pe medici departe, merele sunt utile și pentru protejarea rinichilor. Conținutul ridicat de pectină din mere ajută la reducerea factorilor de risc asociați cu afectarea rinichilor.

 1. Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de antioxidanți și substanțe nutritive utile. Există o serie de fructe de pădure care pot fi adăugate la dietă pentru a proteja sănătatea rinichilor, cum ar fi căpșuni, afine, merișoare etc.

 1. Fructe citrice

Dacă doriți să vă mențineți rinichii sănătoși, cu cât este mai multă vitamina C, cu atât mai bine. Citricele precum portocalele, lămâile conțin din abundență această vitamină vitală. Potrivit cărții Healing Foods de DK Publications, „Consumul zilnic de suc de lămâie diluat s-a dovedit că scade rata de formare a pietrei la rinichi”.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat, de fapt, între Florin Piersic și...

 1. Varza

Varza are un conținut natural scăzut de sodiu, ceea ce o face o legumă excelentă pentru a preveni bolile renale. De asemenea, conține o serie de compuși și vitamine utile pentru bunăstarea generală. Cea mai bună modalitate de a mânca varză este să o preparați cât mai light, astfel încât să-și păstreze beneficiile pentru sănătate.

 1. Cartof dulce

Cantitatea de vitamine și minerale găsite în cartoful dulce este excelentă pentru consum în orice moment al zilei. Conținutul lor ridicat de fibre se descompune încet, făcându-l ideal pentru a reduce și greutatea.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

 1. Kale

Legumele verzi cu frunze închise sunt o necesitate de includere în dieta voastră pentru o mai bună sănătate a rinichilor. Kale este un astfel de superaliment care este ușor disponibil și poate fi adăugat pentru conținutul său ridicat de vitamine și minerale.

 1. Conopidă

Conopida este o legumă plină de energie, care conține vitamina C, folat și fibre din abundență. Poate fi fiertă sau consumată chiar crudă pentru beneficii maxime pentru sănătatea rinichilor. Nutriționistul Shilpa Arora ND spune că consumul de alimente bogate în apă este benefic pentru sănătate. „Țelina, kakadi, castraveții, tărtăcuța și pepenele sunt o necesitate pentru a ne asigura rinichii sănătoși”, spune Shilpa Arora.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

Apa de cocos este o altă băutură recomandată de expert. „Apa de nucă de cocos este extrem de vindecătoare pentru rinichi, deoarece are un conținut ridicat de potasiu și ajută la eliminarea excesului de sodiu”, adaugă Arora.

Rețeta recomandată de nutriționist pentru apă sănătoasă de detoxifiere și rinichi sănătoși

Ingrediente

 • Castraveți – 2 bucăți
 • Lămâie 1/2
 • Frunze de menta
 • Un vârf de sare neagră

Amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui blender și bucură-te de sănătate.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private