Sari la conținut

Adela Popescu și Dan Bordeianu, față în față. ”Pentru mine, Dan Bordeianu a fost primul bărbat, prima despărțire, prima dramă a lumii”

Întâlnire de gradul zero în platoul „Vorbeşte lumea” de la Pro Tv. Adela Popescu, gazda emisiunii, l-a avut invitat pe fostul ei iubit, Dan Bordeianu, cu care a format un cuplu atât pe platourile de filmare, cât şi în viaţa reală în perioada 2004-2007. Deşi cei doi s-au despărţit în urmă cu 11 ani, din cauza infidelităţii, prezentatoarea şi actorul au găsit putere să-şi vorbească civilizat şi să-şi zâmbească unul altuia, semn că episodul dureos la care blonda a fost martoră a fost dat uitării.

Aceasta a fost o întâlnire memorabilă, dacă ţinem cont de faptul că cei doi nu s-au despărţit în cei mai amicali termeni. Cu ani în urmă, actriţa l-a prins pe Bordeianu în timp ce o însela chiar pe platourile de filmare. Acum însă, nimic din ce s-a întâmplat atunci nu pare că îi mai afectează pe cei doi foşti iubiţi. Adela şi Dan au fost extrem de protocolari şi zâmbitori, iar el a răspuns la toate curiozităţile ei. În acelaşi platou, s-a aflat alături de cei doi, sora actorului, care a făcut dezvăluiri despre cum a învins o cumplită maladie.

Logodnă secretă

Adela şi Dan s-au cunoscut pe platourile de filmare ale primei telenovele româneşti, „Numai iubirea”, în 2004, şi încet-încet idila dintre personajele interpretate de ei a devenit realitate. Aşa se face că, la un moment dat, când s-a filmat una dintre cele mai importante scene de final, cea a logodnei, Adela şi Dan nici n-au mai fost nevoiţi să-şi exercite talentul actoricesc.

Citeste si:

O dezvăluire făcută de scenaristul Eugen Patriche (71 de ani) în cartea sa „Două vieţi – Amintiri despre televiziune” atrage din nou atenţia asupra celor doi actori.

„Un loc aparte, în prima telenovelă românească, s-a acordat unor tradiţii şi ritualuri creştine care apăreau întâia oară pe ecran: rugăciuni, obiceiurile de Crăciun şi Paşte, slujba de logodnă… Logodna personajelor Dan – Adela, de exemplu, a fost reală, pentru că era dublată de logodna actorilor”, a dezvăluit scenaristul. Aşadar, scena cu preoţii şi cu jurămintele făcute de personajele din „Numai iubirea” nu a fost altceva decât înregistrarea unui moment care s-a desfăşurat în realitate. Logodna Adelei cu Dan a rămas, însă, cunoscută doar amicilor foarte apropiaţi. Nici cei de pe platourile de filmare nu au ştiut cu toţii ce s-a întâmplat.

Drama despărțirii

După mai mult timp de la despărţirea de Adela Popescu, actorul Dan Bordeianu a explicat în cadrul unei emisiuni televizate motivul real pentru care relaţia lor nu a mai funcţionat.

Invitat în platoul show-ului „Draga mea prietenă”, acesta a mărturisit că unul dintre factorii care au influenţat luarea deciziei la momentul respectiv au fost interesele profesionale diferite.

„M-am despărţit de Adela Popescu pentru că s-a terminat, s-a dus, s-a consumat”, a povestit Dan Bordeianu. „Drumurile s-au despărţit, ea a rămas în sistemul ăla şi eu am mers mai departe. Separarea joburilor a fost un factor”, a adăugat el.

„Pentru mine, Dan Bordeianu a fost primul barbat, prima despartire, prima drama a lumii. O nenorocire. Era primul lucru rau prin care treceam, pana atunci traind o viata frumoasa si senina. Ei, odata cu despartirea de Dan a venit si sfarsitul lumii. Mama mea a aflat o săptămână mai târziu că m-am despărţit de Dan şi asta pentru că mă zăvorâsem în mine: nu telefon, nu ieşit din casă. Era dezastru şi, atât de tare m-a distrus, încât m-am mutat la mătuşa mea. Dar mai multe neplăceri mi-am făcut gândind negativ în avans, dacă pot să zic aşa.

Exemplu: auzisem eu că femeile, când sunt foarte deprimate, sunt capabile să-şi facă rău. Şi am dat fuga la mătuşa mea. (Râde) M-am mutat o lună. M-a hrănit, am râs cu verişorii mei, am trăit minunat… fără drame. Atunci am avut o revelaţie: de unde am plecat şi, iată, unde am ajuns. Aha, deci realitatea nu e nici pe departe dramatică. De atunci, în clipa în care simt că porneşte un gând negativ, îl stopez pur şi simplu. Cum? Prin exerciţiu”, spunea Adela pentru Ciao! în 2011.

Ea a lamurit si motivele rupturii: “Ne-am despartit dintr-un neechilibru. Îmi lipsea participarea egală în acea relaţie. L-am cunoscut când el era deja actor şi m-a învăţat, cu răbdare, cum stau lucrurile cu actoria”.

Acum fiecare dintre ei şi-a găsit linistea lângă alţi parteneri. Adela Popescu este căsătorită cu Radu Vâlcan şi au împreună un băieţel, iar Dan Boideianu s-a îsurat în 2015 cu Teodora, cu care are o fetiţă.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.