Sari la conținut

Adevăratul motiv din spatele decesului Lisei Marie Presley. De ce a refuzat familia să fie resuscitată? Filmul unei tragedii

Lisa Marie Presley a murit joi, 12 ianuarie, la un spital din Los Angeles, după ce autoritățile au răspuns la un „apel conform căruia nu respira” din casa ei din Calabasas.

Lisa Marie, singura fiică a lui Elvis și Priscilla Presley, avea 54 de ani la momentul morții. Ei i-au supraviețuit mama și trei fiice – Riley, Harper Vivienne și Finley.

„Priscilla Presley și familia Presley sunt șocați și devastați de moartea tragică a iubitei lor Lisa Marie”, a declarat reprezentantul Priscillei într-o declarație pentru Fox News Digital. „Sunt profund recunoscători pentru sprijinul, dragostea și rugăciunile tuturor și cer intimitate în această perioadă foarte dificilă”.

VIAȚA LISEI MARIE PRESLEY ÎN IMAGINI

Înainte de a muri, Lisa s-a luptat cu pierderea, dependența și divorțul. Și, din păcate, moartea ei este cea mai recentă dintre multe tragedii care au lovit familia Presley.

Lisa Marie s-a confruntat cu moartea la o vârstă fragedă

Când Lisa Marie avea doar 9 ani, tatăl ei, Elvis, a murit în urma unui atac de cord legat de consumul de droguri la conacul său Graceland, în 1977.

După moartea tatălui ei, Lisa Marie și-a petrecut copilăria ca o „singuratică”.

„Eram un fel de singuratic, un copil melancolic și ciudat”, a spus Lisa Marie pentru Los Angeles Times în 2003.

„Am avut un mod cu adevărat autodistructiv pentru o perioadă. Nu m-am încadrat niciodată cu adevărat în școală. Nu prea aveam nicio direcție.”

Despre dragostea extravagantă a tatălui ei pentru singurul său copil, care includea o haină de nurcă și un inel cu diamant la vârsta de 8 ani, și un zbor cu avionul în Idaho timp de 30 de minute pentru a vedea zăpadă, Lisa Marie a spus odată: „Nu m-am gândit niciodată că a fost ciudat sau neobișnuit. Știam doar că era înnebunit după mine și doar el și-a arătat dragostea pentru mine. El făcea doar ceea ce era în inima lui”, potrivit Washington Post.

Dependența de droguri a lui Elvis

Înainte de a muri, Elvis a fost un consumator de multă vreme de opiacee, inclusiv Dilaudid, Percodan și Demerol. Niveluri ridicate ale tuturor celor trei au fost găsite în sângele lui la momentul morții muzicianului.

Starul rock and roll a fost găsit inconștient în baie. Cauza morții cântărețului „Jailhouse Rock” a fost mai întâi dezvăluită a fi un atac de cord, dar ulterior s-a ajuns la concluzia că consumul de droguri a contribuit, a raportat anterior PBS News Hour.

Autopsia sa a mai arătat că suferea de diabet și glaucom.

Divorțul lui Elvis și al Priscillei

Elvis și fosta sa soție Priscilla s-au întâlnit pentru prima dată în 1959 în Germania, în timp ce el era militar. Priscilla avea doar 14 ani la acea vreme, în timp ce muzicianul avea 24 de ani.

Până în 1963, Priscilla se mutase în America pentru a fi cu Elvis. Cei doi s-au căsătorit la Las Vegas pe 1 mai 1967. Și-au întâmpinat fiica Lisa Marie la 1 februarie 1968.

Atât Priscilla, cât și Elvis au participat la infidelități pe tot parcursul căsătoriei și au divorțat în 1972.

„Nu a fost credincios, nu că ar fi avut pe cineva special, dar atunci când ești în domeniul divertismentului există întotdeauna asta și am încercat să-mi întorc spatele, dar pur și simplu nu am vrut să-l împart”,  a declarat Priscilla pentru Sunday News în 2018.

„Nu am divorțat de el pentru că nu l-am iubit – el a fost iubirea vieții mele, cu adevărat”, a spus Priscilla anterior la „Loose Women”.

Lisa Marie s-a luptat cu dependența

La fel ca tatăl ei, Lisa Marie s-a luptat cu dependența de droguri de-a lungul vieții.

A devenit dependentă de opioide după nașterea fiicelor sale în 2008 și a scris despre experiență pentru prefața cărții din 2019 „Statele Unite ale opioidelor: o rețetă pentru eliberarea unei națiuni în durere”.

„Îmi reveneam după nașterea [2008] fiicelor mele, Vivienne și Finley, când un medic mi-a prescris opioide pentru durere”, a scris ea. „A fost nevoie doar de o rețetă pe termen scurt de opioide în spital pentru ca să simt nevoia să le iau în continuare”.

„Mulți mai mulți oameni suferă în tăcere, dependenți de opioide și alte substanțe. Scriu asta în speranța că voi putea juca un mic rol în concentrarea atenției asupra acestei crize groaznice”, a scris ea.

Fiul Lisei Marie a murit în 2020

În vârstă de 54 de ani, se luptase cu „durerea necruțătoare” din cauza morții fiului ei Benjamin Keough în 2020.

Keough, Lisa Marie și fostul fiu al lui Danny Keough, au murit în urma unei împușcături auto-provocate în iulie 2020. Într-un eseu publicat de revista People vara trecută, Presley a numit durerea „singurată”, scriind că a fost „necruțătoare” pentru ea și s-a învinuit „în fiecare zi”.

„M-am confruntat cu moartea, durerea și pierderea de la vârsta de 9 ani”, a scris ea. „Am avut mai mult decât o parte echitabilă a oricui în viața mea și cumva, am ajuns până aici. Dar aceasta, moartea fiului meu frumos? Cea mai dulce și mai incredibilă ființă pe care am avut-o vreodată privilegiul de a o cunoaște, cine m-a făcut să mă simt atât de onorată în fiecare zi să-i fiu mama? Cine semăna atât de mult cu bunicul lui la atâtea niveluri încât m-a speriat de fapt? Ceea ce m-a făcut să-mi fac griji pentru el chiar mai mult decât mi-aș fi făcut-o în mod natural? Nu. Doar nu… nu nu nu nu…”

Divorțuri multiple

Viața amoroasă a Lisei Marie a fost, de asemenea, plină de tragedii. Cântăreața și compozitoarea a fost căsătorită de patru ori de-a lungul vieții.

Lisa Marie s-a căsătorit cu primul ei soț, Danny Keough, în 1988. Și-au întâmpinat fiica Riley în 1989 și Ben în 1992. Perechea a divorțat în 1994.

S-a căsătorit cu Michael Jackson la o lună după ce și-a finalizat divorțul de Danny. Cuplul a divorțat doar doi ani mai târziu.

Lisa Marie a susținut anterior că Jackson avea asemănări cu tatăl ei într-un interviu cu Oprah Winfrey.

În 2002, Lisa Marie s-a căsătorit în secret cu actorul Nicolas Cage – deși cei doi s-au despărțit doar patru luni mai târziu.

Până în 2006, a fost căsătorită cu Michael Lockwood. Cei doi le-au întâmpinat pe fiicele gemene Harper și Finley în 2008. În 2016, au divorțat. Divorțul a devenit urât în timp ce fostul cuplu se lupta pentru custodia copiilor lor.

Adevăratul motiv din spatele decesului Lisei Marie Presley

Lisa Marie Presley a murit în urma unui al doilea stop cardiac suferit în timp ce se afla în spital. Familia a semnat o declarație prin care a cerut să nu fie resuscitată, pentru nu a fi ținută în viață de aparate.

Deși a reieșit că avea puls când paramedicii au luat-o de acasă, când a ajuns la spital era în moarte cerebrală, a informat TMZ.

În această situație, familia a cerut să nu fie resuscitată, în momentul în care Lisa Marie a suferit un al doilea stop cardiac.

Fiica lui Elvis Presley, Lisa Marie, va fi înmormântată la Graceland, în statul american Tennessee. Acolo se află renumita casă a tatălui său. Anunțul înmormântării a fost făcut de un reprezentant al artistei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel