vineri, februarie 26, 2021

Ar trebui sa iau o aspirina pe zi? Multe persoane se intreaba daca acest „fenomen medical” are sau nu fundament, daca este sau nu recomandat sa ia o aspirina pe zi si, mai cu seama, cat de eficient este acest obicei prezentat drept tratament preventiv pentru afectiunile cardio-vasculare.
In prezent, aspirina este unul dintre cele mai folosite medicamente la nivel mondial. Este folosita pentru reducerea inflamatiilor si pentru tratarea durerii, fiind un medicament din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene. Mai mult, administarea zilnica a unei doze reduse de aspirina este asociata cu reducerea cu 25% riscului de aparitie a infarctului. Proprietatile „medicamentului-minune” au fost analizate de oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard pentru a stabili eficienta acestuia.
In cazul femeilor, varsta face diferenta in eficienta aspirinei, au descoperit cercetatorii de la Harvard. La cercetare au participat 28.000 de femei sanatoase pe o perioada de 15 ani. Acestea au fost impartite in doua grupuri – un grup a luat o aspirina pe zi de 100 de miligrame, un grup a primit pastile placebo.

Continuarea pe Lyla.ro

Ultimele stiri

Parteneri