Sari la conținut

Adevărul despre bolile reumatismale inflamatorii. Avertismentul medicilor: Afectează tinerii

Boli
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Artrita psoriazică: afectează aproximativ 30% din persoanele cu psoriazis

Adevărul despre bolile reumatismale inflamatorii care afectează tinerii. Avertismentul medicilor: Procesele patogenice se pot opri. Află cum.

Bolile reumatismale inflamatorii

Bolile reumatismale inflamatorii sunt o categorie de afecțiuni reumatologice caracterizate prin inflamația cronică a țesuturilor articulare și a altor structuri conexe. Aceste boli pot afecta articulațiile, mușchii, tendoanele, ligamentele și alte structuri ale sistemului musculo-scheletic. Ele sunt considerate afecțiuni autoimune, în care sistemul imunitar atacă în mod greșit țesuturile sănătoase ale corpului.

Peste 3% din populaţia României suferă de bolile reumatismale inflamatorii

În acest context, medicii atrag atenţia că bolile reumatismale inflamatorii afectează în special persoanele tinere, iar media se apropie de 30 ani. Peste 3% din populaţia României suferă de afecţiuni din acest spectru. Cu ocazia lansării unui proiect pentru aceşti pacienţi, preşedintele Alianţei Europene Asociaţiilor pentru Reumatologie, doctor Răzvan Ionescu, a declarat că protocoalele medicale şi tratamentele specializate există

„Avem medicamente care realmente cresc calitatea vieții, care realmente opresc procesele patogenice și în felul acesta influențează evoluția pe termen scurt, mediu și lung a acestor pacienți, transformă pacienții cu boli inflamatorii musculo-scheletale din pacienți care ar trebui să se pensioneze devreme, în pacienți care pot să muncească, care, de altfel, își şi doresc să muncească, afirmă dr. Răzvan Ionescu, potrivit RRA.

boli reumatismale
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Cele mai comune boli reumatismale inflamatorii includ:

  1. Artrita reumatoidă: este o afecțiune cronică și progresivă caracterizată prin inflamația articulațiilor, care poate duce la deteriorarea și deformarea acestora.
  2. Spondilita anchilozantă: afectează în principal coloana vertebrală, provocând inflamații și rigiditate în articulațiile vertebrale.
  3. Poliartrita reumatoidă juvenilă: se manifestă la copii și adolescenți și provoacă inflamație cronică a articulațiilor.
  4. Artrita idiopatică juvenilă: apare la copii și se caracterizează prin inflamație cronică a articulațiilor.
  5. Artrita psoriazică: afectează aproximativ 30% din persoanele cu psoriazis și poate provoca inflamație și deteriorare a articulațiilor.
  6. Lupus eritematos sistemic: o boală autoimună care poate afecta articulațiile, pielea, rinichii, inima și alte organe și sisteme ale corpului.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel