luni, septembrie 26, 2022

Adevărul despre ceaiuri. Consumul de ceaiuri din plante este considerat un obicei sanatos. Folosit  în scopuri medicinale, poate acționa asupra unei afecțiuni, poate ameliora dureri sau preveni apariția unor probleme medicale ușoare. Dar mulți nu știu că ceaiurile se consumă în funcţie de grupa sanguină.

Adevărul despre ceaiuri. Ele se consumă în funcţie de grupa sanguină

Când vine vorba despre boli, unele persoane se îndoapă repede la sertarul cu medicamente și uită că plantele sunt benefice pentru sănătate. Ceea ce nu ştim este faptul că acestea se pot clasifica pe categoriile de sânge, pe grupele sanguine. Iată ce ceaiuri sunt recomandate pe grupele de sânge.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică: I...

Grupele de sânge se bazează pe prezenta unor substanțe denumite antigene pe suprafața celulelor roșii din sange. Doua antigene majore sunt antigenul A si antigenul B. Un alt antigen important de suprafață se numește factorul Rh. Exista 4 grupe de sange – O (zero), A, B si AB.

Ceaiuri recomandate în funcţie de grupa sanguină

Grupa sanguină A

Cei care au grupa sanguină A, sunt persoane foarte emotive şi analitice, dar şi mult mai sensibile la stres. Ele au, de regulă, niveluri mai crescute de cortizol, hormonul stresului, pe care corpul lor îl produce în cantităţi mai mari ca răspuns la situaţiile de stres.

Sortimentele de ceai recomandate pentru aceasta grupa de sânge sunt: iasomie, cimbru, gălbenele, coada-şoricelului, păducel, ghimbir şi ceaiul verde.

Te-ar mai interesa: Cum sa alegeti un camin de batrani potrivit pentru...

Grupa sanguină B

Cei care au grupa sanguină B, sunt persoane care au un metabolism mai lent, sunt predispuse la boli autoimune, probleme de îngrăşare, letargie, oboseala cronică şi tulburări de somn.

Sortimentele de ceai recomandate pentru aceasta grupa de sânge sunt: ceai de cruşin şi soc, ceaiul verde, salvie, frunze de mesteacăn, păpădie, coada şoricelului şi roiniţa.

Grupa sanguină AB

Te-ar mai interesa: Se dau bani! 1000 de lei de familie. Cine va putea...

Cei care au grupa sanguină AB, sunt persoane foarte intuitive, cel mai puţin predispuse la stres, dar au un libido scăzut.

Sortimentele de ceai recomandate pentru aceasta grupa de sânge sunt: ceai de busuioc, ceai verde, ghimbir, urzici, catuaba, ovăz şi ceai de maca, potrivit dannnbituica.blogspot.com.

 Grupa sanguină 0

Cei care au grupa sanguină 0, sunt persoane carnivore şi se confruntă adesea cu probleme de hiperaciditate a stomacului.

Te-ar mai interesa: Ce se va întâmpla cu școlile în această iarnă: Se ...

Sortimentele de ceai recomandate pentru aceasta grupa de sânge sunt: ceaiul de gălbenele, ceaiul verde, ceai de ghimbir, ceai de muşeţel, ceai de măceşe, ceai de mentă, ceai de păpădie şi ceai de ginseng.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private