sâmbătă, martie 6, 2021

Adevărul despre coronavirus. Medicii români care au făcut autopsii persoanelor umorâte de COVID-19 au descoperit lucruri îngrijorătoarea. Virusul atacă toate organele, iar cei infectați ar mai fi trăit 20-30 de ani dacă nu se îmbolnăveau de COVID-19.

Infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac. Dacă nu ar fi avut COVID, supraviețuirea, rata de viață era peste 20, 30 de ani. La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului.

Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză,” a explicat profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina, într-un interviu pentru digi24. 

Ultimele stiri

Parteneri