Cuptorul cu microunde dispune de un magnetron, tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice, producându-se radiații de microunde la circa 2450 MHz. Acestea interacționează cu moleculele din alimente, care își schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă.
Potrivit HealthyFoodHouse.com, acestea sunt efectele pe care cuptoarele cu microunde le au asupra mâncării:
Un studiu desfășurat în Statele Unite a arătat că persoanele care au consumat legume încălzite sau gătite la microunde au experimentat:
Cei care consumă în mod frecvent mâncare preparată la microunde s-ar putea confrunta cu următoarele probleme:
Salma Hayek întâmpina vara într-un mod spectaculos. Celebra actriță a încântat privirile urmăritorilor săi cu…
Pensia de urmaș reprezintă un pilon esențial al sistemului de pensii din România, furnizând un…
Printre alimentele bune pentru diabetici și nu numai, se numără și hrișca. Dr. Elena Păcuraru,…
Sâmbăta lui Lazăr marchează o zi importantă în calendarul creștin-ortodox, situându-se înaintea Duminicii Floriilor și…
Horoscop 30 aprilie - 9 iunie. Pe 30 aprilie 2024, Marte pășește în Berbec. Această…
Petiție Declic pentru demiterea lui Rafila, după ce o investigație realizată de HotNews a scos…