Din cuprinsul articolului
Usturoiul, această rădăcină medicinală cu miros puternic și gust delicios, este mult mai mult decât un condiment folosit în bucătărie. De-a lungul istoriei, a fost apreciat pentru proprietățile sale medicinale și beneficiile pentru sănătate.
Folosirea cu înțelepciune a acestui antibiotic natural, face ca „mâncarea să fie medicamentul nostru, iar medicamentul să fie hrana noastră”, după cum spunea medicul grec antic Hipocrate.
Usturoiul, cu compușii săi de sulf, este un aliat prețios pentru sănătatea noastră. Este ușor de inclus în dietă, usturoiul putând fi adăugat în multe feluri de mâncare și având un gust absolut delicios.
Iată câteva dintre aceste beneficii:
Usturoiul este bogat în vitamine din grupul B și ajută la reducerea nivelului de homocisteină. Acest compus poate îngroșa sângele și provoca formarea de cheaguri. Consumul regulat de usturoi pe stomacul gol poate preveni aceste probleme.
În timpul celei de-al doilea război mondial, usturoiul a fost folosit ca înlocuitor al medicamentelor. Acest antibiotic natural întărește sistemul imunitar, vindecă infecțiile minore, grăbește vindecarea rănilor și ajută la combaterea răcelii și gripei.
Usturoiul contribuie la detoxifierea organismului, eliminând toxine, paraziți și metale grele. Vitaminele A, B și C din compoziția sa stimulează funcțiile hepatice. De asemenea, reduce inflamațiile și este benefic pentru persoanele cu ficat gras.
Dacă ai probleme cu plămânii, usturoiul este un aliat de nădejde. Acest decongestionant și antibiotic natural ajută la tratarea plămânilor, fiind util în caz de sinuzită sau tuse supărătoare.
Usturoiul poate reduce tensiunea arterială, îmbunătăți nivelul de colesterol și preveni bolile de inimă. De asemenea, antioxidanții din usturoi contribuie la prevenirea bolii Alzheimer și a demenței.
Consumul regulat de usturoi poate îmbunătăți sănătatea oaselor.
Usturoiul este o plantă cu proprietăți medicinale remarcabile, dar există câteva contraindicații pe care trebuie să le iei în considerare:
În general, pentru majoritatea oamenilor, usturoiul nu prezintă riscuri majore, dar este important să fii conștient de aceste contraindicații și să-l consumi cu măsură
Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…
Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…
După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…
Un cutremur cu magnitudinea 4,1 s-a produs, marţi seară, în judeţul Buzău, la o adâncime…
Una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul românesc nu a fost încă descoperită…
Secretul longevității. Joseph Maroon, medic neurochirurg la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh și colaborator…