sâmbătă, iulie 2, 2022

Nu este o glumă. Vibrionul de holeră a fost depistat în probe de apă pe plaja Vadul lui Vodă, de pe malul Nistrului. În acest context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a menționat că nu sunt cazuri de holeră, doar bacterii identificate în ape reziduale. Vor fi implementate restricții?

Alertă de holeră. Suceava a sporit atenția la triajul epidemiologic

„Nu sunt cazuri de holeră. Doar bacterii identificate în ape reziduale. Nu e cazul de restricții”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit DCMedical.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Iată ce trebuie știut despre ALGOCALMIN...

DSP Suceava a sporit atenția la triajul epidemiologic în taberele de refugiați, verifică riguros respectarea regulilor igienico-sanitare din aceste tabere și a atenționat rețeaua medicală din teritoriu să anunțe imediat DSP despre orice caz de suspiciune.

În astfel de cazuri se vor recolta probe biologice de la cazurile suspecte, pentru investigații de laborator, scrie monitorulsv.ro.

Se recomandă evitarea scăldatului în bălți/lacuri
Pentru populație, DSP recomandă consumarea apei de băut numai din surse controlate (autorizate), respectarea riguroasă a regulilor de igienă privind spălarea mâinilor, precum și a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate.

Te-ar mai interesa: Ce alimente și băuturi îți distrug dinții! Ferește...

Se recomandă evitarea scăldatului în bălți/lacuri a căror apa este necontrolată.

Vibrionul de holeră a fost depistat în probe de apă pe plaja de la Vadul lui Vodă, de pe malul Nistrului. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Sănătate de la Chișinău, Boris Gîlca.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private