joi, iunie 4, 2020

Până acum, cercetătorii susțineau că laptele, datorită conținutui de calciu și vitamina D ajută la întărirea oaselor. Un nou studiu, însă contrazice această teorie.

Anumite zaharuri care se găsesc în lapte pot crește inflamația și nivelul stresului oxidativ ducând la distrugerea celulelor, iar cei care au obiceiul să bea mai mult de trei pahare pe zi au un risc mai mare de deces.

Citește și:

În urma testelor clinice pe animale, cercetătorii suedezi au descoperit că laptele scade imunitatea, distruge celulele și cauzează îmbătrânire.

Alt studiu pe oameni a scos la iveală că femeile care consumă mai mult de 680 ml-echivalentul a trei pahare- de lapte pe zi, au un risc dublu de deces, față de cele care consumă mai puțin de un pahar pe zi, adică 60 ml. Și bărbații care au obiceiul să bea mult lapte au risc crescut de deces, dar nu la fel de mare ca în cazul femeilor.

Citește și:

În plus, studiul a arătat că laptele nu protejează împotriva fracturilor osoase.

Consumarea altor lactate, însă  precum iaurtul sau brânza, cu un conținut scăzut de lactoză, scade riscul de deces și de fracturi osoase, mai ales în cazul femeilor.

Studiul a fost publicat în The BMJ, una dintre cele mai influente reviste de medicină, din lume.

Parteneri