Sari la conținut

Adevărul despre ovăz: Ce se va întâmpla cu colesterolul tău dacă îl consumi dimineața

Terciul de orez ajută la hidratare
Sursă foto: pixabay
Ovăzul oferă o serie de beneficii pentru sănătate

 „Ovăzul nu este doar una dintre gustările cele mai preferate, ci și un instrument care ajută la scăderea nivelului de colesterol, potrivit unui nutriționist. Acest aliment reduce nivelul de colesterol rău din sânge.

Efectul se realizează datorită antioxidanților prezenți în fulgii de ovăz previn apariția afecțiunilor cardiovasculare, iar fibrele dietetice din compoziția lor contribuie la scăderea colesterolului “rău” (LDL), fără a modifica nivelul colesterolului “bun” (HDL). Fulgii de ovăz conțin și lignani, în special enterolactone, care protejează inima de cele mai comune afecțiuni cardiovasculare.

Pentru a îmbunătăți acest indicator important, ar trebui să consumați zilnic cel puțin 60 de grame de tărâțe de ovăz sau nuci.

„Nu contează cum te-ai obișnuit să iei micul dejun – principalul lucru este să începi să o faci corect. La urma urmei, sarcina principală a primei mese nu este doar de a ajuta organismul să se trezească și să se aprovizioneze cu energie, ci și să umple rezervele de nutrienți. Fără vitamine și minerale, organele interne nu vor putea funcționa bine”, explică medicul.

terciul de ovaz ajuta la slabit
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Terciul de ovăz ajută la rezolvarea multor probleme de sănătate

Potrivit medicului specialist, consumul regulat de ovăz și nuci la micul dejun va ajuta la rezolvarea acestor și a altor probleme de sănătate și, în același timp, vă va îmbunătăți calitativ sănătatea.

În acest caz nu vorbim despre micul dejun instant cu fulgi de ovăz, ci despre cele care trebuie gătite pe aragaz timp de 20 de minute. Expertul ne împărtășește și alte câteva motive pentru care acest mic dejun va deveni preferatul tău.

Alte beneficii ale fulgilor de ovăz

  1. După cum notează expertul, fulgii de ovăz sunt un produs incredibil de sănătos. Ajută la rezolvarea multor probleme de sănătate. Iată cele mai semnificative: Scădere mai rapidă în greutate fără o schimbare radicală a dietei – în acest caz, cel mai important este să consumați terci fiert cu apă și cu o cantitate minimă de zahăr, de 2 ori pe zi.
  2. Elimină sindromul de colon iritabil – fibrele conținute de fulgii de ovăz vă permit să scăpați de sindromul de colon iritabil, constipație, balonare și toate problemele conexe fără medicamente scumpe.

Decoct de ovăz

Clasicul decoct de ovăz este considerat rețeta ideală pentru curățarea periodică a corpului și pierderea în greutate. Se prepară dintr0  cană de ovăz spălat și fiert în două pahare de apă rece timp de 20 de minute. Se lasă la fiert până când produsul scade la jumătate. După ce s-a răcit se adaugă două linguri de miere.

După 24 de ore se trece prin tifon și se fierbe la foc mic, se adaugă 100 g miere, apoi se răcește, se adaugă câteva picături de lămâie proaspăt storsă și se dă la frigider.

Se recomandă să se bea o jumătate de pahar din acest decoct dimineața și seara, potrivit lataifas.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.