Sari la conținut

Adevărul despre smochine. Ce se întâmplă în organism când mâncăm aceste fructe

condiment care subțiază sângele
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Beneficiile pentru sănătate ale smochinelor. Sunt o sursă bună de antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de daunele provocate de radicalii liberi

Smochinele au o textură și o aromă unică care le face populare atât în mâncăruri dulci, cât și în cele sărate. În plus față de gustul lor deosebit, smochinele sunt, de asemenea, pline de nutrienți și beneficii pentru sănătate.

Beneficiile nutriționale și de sănătate ale smochinelor

Smochinele sunt o sursă bună de mulți nutrienți esențiali, inclusiv fibre, potasiu, magneziu și vitaminele K și B6.

O smochină de mărime medie conține aproximativ:

  • 37 calorii
  • 0,2 grame de grăsime
  • 0,9 grame de proteine
  • 9,6 grame de carbohidrați
  • 1,5 grame de fibre
  • 194 miligrame de potasiu
  • 10 miligrame de magneziu
  • 6 micrograme de vitamina K
  • 0,1 miligrame de vitamina B6

Smochinele sunt, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de daunele provocate de radicalii liberi.

Smochine: beneficii pentru sănătate

Aceste fructe sunt o sursă bună de fibre dietetice, care sunt esențiale pentru menținerea unei bune sănătăți digestive.

Citeste si:

Fibrele ajută la promovarea mișcărilor intestinale regulate și pot ajuta la prevenirea constipației.
Fibrele din smochine ajută, de asemenea, la promovarea creșterii bacteriilor intestinale benefice, ceea ce poate îmbunătăți sănătatea generală a intestinului.

Sănătatea inimii

Acest fruct este o sursă bună de potasiu, care este important pentru sănătatea inimii. Potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de boli de inimă.

Fibrele din smochine pot ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol, ceea ce poate reduce și mai mult riscul de boli de inimă.

Controlul zahărului din sânge

Fibrele din smochine ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Fibrele încetinesc absorbția zahărului în fluxul sanguin, ceea ce limitează oscilațiile mari ale nivelului de zahăr din sânge.

Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet sau pentru persoanele care riscă să dezvolte diabet.

Sănătatea oaselor

Smochinele sunt o sursă bună de calciu, care este important pentru menținerea oaselor puternice. Calciul este esențial pentru creșterea și menținerea oaselor și poate ajuta la prevenirea osteoporozei.

Gestionarea greutății

Este un aliment cu un conținut scăzut de calorii și grăsimi, ceea ce îl face o alegere bună pentru persoanele care încearcă să își controleze greutatea.

Fibrele din smochine promovează senzația de sațietate, ceea ce poate ajuta la reducerea aportului caloric global.

Sănătatea pielii

Smochinele sunt o sursă bună de antioxidanți, care pot ajuta la protejarea pielii de deteriorarea radicalilor liberi.

Vitamina C din smochine este, de asemenea, importantă pentru sănătatea pielii, deoarece joacă un rol în producția de colagen, care este esențial pentru o piele sănătoasă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.