marți, august 3, 2021

Suplimentele alimentare sunt utilizate pentru a asigura organismului un aport corespunzător de nutrienți esențiali care nu pot fi obținuți numai din alimentație. Adesea, acestea sunt administrate fără sfatul medicului,

lucru ce poate pune în pericol sănătatea generală.

Suplimentele nu sunt atât de inofensive precum credeam. Acestea pot interacționa cu alte medicamente și, de asemenea, sunt variante sintetizate ale nutrienților esențiali, care nu se apropie de calitatea substanțelor obținute din alimentația naturală.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de sănătate din Senat, susține că în multe cazuri suplimentele alimentare ne pot face mai mult rău decât bine.

Adevărul despre suplimentele alimentare

Suplimentele alimentare sunt uneori dăunătoare, atrage atenția preşedintele

Comisiei de sănătate din Senat, profesor doctor Adrian Streinu-Cercel. El consideră că este nevoie de o legiferare mai bună a acestui domeniu și de schimbare a mai multor aspecte legate de piața medicamentelor, comunică Rador.

„Poate ar trebui să avem o atitudine față de aceste suplimente alimentare, chiar dacă ele au un document de punere pe piață. De multe ori fac rău și fac interacțiuni medicamentoase.

Un cadru pe care mi l-aș dori extins ar fi cel de home delivery; se practică în foarte multe țări și cred că și farmaciile noastre ar putea să faciliteze un astfel de serviciu, împreună cu

Casa. Și poate reușim împreună să creăm un cadru astfel încât să se poată face acest lucru și să nu trebuiască neapărat să meargă cineva cu rețeta în farmacie.

Cred că la nivelul fiecărei unități farmaceutice ar trebui să existe această facilitare de testare, nu numai pentru SARS-CoV-2 – se va duce, dar hepatita B, hepatita C și HIV-ul rămân în piață. Și o altă problemă pe care trebuie să o discutăm cu toții este cea de constituire a prețului.

Nu se mai poate rămâne cu sistemul vechi, cu ultimul preț și Europa și pauperizăm piața românească de medicamente pentru, că ce să vezi, noi

trebuie să avem cel mai mic preț. Prețul este calitatea vieții pacienților noștri și viața pacienților, și ăsta e prețul”, declară prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Ultimele stiri

Parteneri