Sari la conținut

Adevărul despre vinul roșu. Medicul Virgiliu Stroescu: ”Alcoolul, sub orice formă, e toxic!”

Virgiliu Stroescu
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentație sănătoasă pentru om

Doctorul Virgiliu Stroescu a declarat niște lucruri pe care mulți români nu le vor înțelege probabil. Domnia sa combate celebrul mit potrivit căruia vinul roșu ar curăța vasele de sânge. Din contră, medicul apreciază că alcoolul este toxic, indiferent de formă sau cantitate.

După ce a susținut că băutul cafelei face rău organismului, Stroescu revine și spune că nici alcoolul nu e de ajutor!

„Alcoolul, sub orice formă, e toxic! Acum, popoarele care sunt mediteraneene și care consumă foarte mulți struguri și vin, având o dietă mai specială, la ei au scăzut bolile cardiovasculare, dar nu din cauza alcoolului, ci din cauza dietei și a regimului lor inteligent de viață. Alcoolul sub orice formă nu face bine și a fost un mit.

La dieta vegetariană poți să bei puțin vin roșu, că face bine. Dacă e must, e excelent, dacă are și alcool, distruge orice celulă a organismului nostru. Așa că alcoolul nu are cum să facă bine, e toxic!”, a spus medicul, potrivit Antena3.ro.

Cafeaua, un viciu dăunător sănătății

Dr. Virgiliu Stroescu critică una dintre marile plăceri ale oamenilor, mult iubita cafea.

Acesta pretinde că o ceașcă de cafea dimineața acționează ca un bici asupra corpului și că organismul este stresat și, în consecință, forțat să își epuizeze resursele disponibile.

„Un cal e obosit. Merge, merge și poate chair cade jos. Ce să faci ca să îl trezești. Cumperi un bici și dai în el. Biciul dă energie calului? Nu îi dă energie, îi fură rezervele, că el are rezerve, dar nu e timp.

Dacă bei cafea, ea scoate rezervele, ti se pare că ești grozav, da le ai consumate. Te scoli dimineața obosit, bei o cafea, ai energie, nu mai ai nici poftă de mâncare. După două ore cazi lat. Nu aveți ceva de mâncare. Cea mai bună hrană energetică dimineața is cerealele”, explică Stroescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel