Categories: Expertul zilei

Adina Alberts, despre cazul dublului transplant de cord de la donatori cu Covid: Oameni buni, virusul ăsta ori e “ucigaș” ori nu?!

Adina Alberts, despre cazul dublului transplant de cord de la donatori cu Covid: Oameni buni, virusul ăsta ori e “ucigaș” ori nu?!

Medicul estetician Adina Alberts se întreabă retoric, pe pagina sa de FGacebook, dacă virusul SARS-CoV-2 este „ucigaș” sau nu? Alberts a adus în discuție cazul celor două transplanturi cardiace cu inimi racoltate de la bolnavi de Covid, din Italia, în contextul în care, în decembrie a fost activat protocolul experimental, care permite transplantul de organe vitale de la donatori, care au avut COVID-19, dar au decedat din alte cauze.

Adina Alberts: Oameni buni, virusul ăsta ori e “ucigaș” ori nu?!

„Două transplanturi cardiace cu inimi recoltate de la bolnavi de Covid care “au decedat de altceva” (ciudată exprimare dar așa am găsit în presă) au fost efectuate în Italia. Noutatea absolută a fost că persoanele care au primit cele două inimi nu erau nici imunizați natural, și nici nu fuseseră vaccinați împotriva Sars-Cov2.

Pacienții sunt bine și sunt externați deja.

Păi, oameni buni, virusul ăsta ori e “ucigaș” ori nu?! Are un decedat potențial de contagiozitate sau nu? Aceste transplanturi arată că nu se poate transmite virusul de la un decedat de Covid la un om viu fără Covid. Păi atunci de ce bieții oameni care și-au pierdut apropiații răpuși de Covid, nu au fost lăsați să își îngroape morții creștinește?!?”, a dost mesajul medicului Adina Alberts.

Este vorba de primele transplanturi din lume de organe prelevate de la donatori, decedaţi şi testaţi pozitiv pentru COVID-19, la pacienţi negativi şi fără anticorpi, potrivit Agerpres. Astfel, potrivit Centrul Naţional de Transplant (CNT) italian, două persoane din Italia fără anticorpi împotriva noului coronavirus au fost supuse, cu succes şi fără contagiere, unui transplant de cord de la donatori decedaţi care se infectaseră cu SARS-CoV-2.

Prima intervenţie a avut loc la spitalul Sant’Orsola din Bologna, la un bărbat de 64 de ani. A doua intervenție a avut loc la jumătatea lunii mai la spitalul pediatric Bambino Gesu din Roma, la un adolescent de 15 ani.

Receptorii de organe, care sufereau de cardiopatii severe, se aflau pe lista de aşteptare urgentă şi au obţinut o inimă graţie noilor norme în vigoare, care permit transplantul de organe vitale de la donatori, care au avut COVID-19, dar au decedat din alte cauze.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

4 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

5 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

6 ore ago

Citeste si: