vineri, iulie 23, 2021

Adina Alberts, despre cazul dublului transplant de cord de la donatori cu Covid: Oameni buni, virusul ăsta ori e “ucigaș” ori nu?!

Medicul estetician Adina Alberts se întreabă retoric, pe pagina sa de

FGacebook, dacă virusul SARS-CoV-2 este „ucigaș” sau nu? Alberts a adus în discuție cazul celor două transplanturi cardiace cu inimi racoltate de la bolnavi de Covid, din Italia, în contextul în care, în decembrie a fost activat protocolul experimental, care permite transplantul de organe vitale de la donatori, care au avut COVID-19, dar au decedat din alte cauze.

Adina Alberts: Oameni buni, virusul ăsta ori e “ucigaș” ori nu?!

„Două transplanturi cardiace cu inimi recoltate de la bolnavi de Covid care “au decedat de altceva” (ciudată exprimare dar așa am găsit în presă) au fost efectuate în Italia.

Noutatea absolută a fost că persoanele care au primit cele două inimi nu erau nici imunizați natural, și nici nu fuseseră vaccinați împotriva Sars-Cov2.

Pacienții sunt bine și sunt externați deja.

Păi, oameni buni, virusul ăsta ori e “ucigaș” ori nu?! Are un decedat potențial de contagiozitate sau nu? Aceste transplanturi arată că nu se poate transmite virusul de la un decedat de Covid la un om viu fără Covid. Păi atunci de ce bieții oameni care și-au pierdut apropiații răpuși de Covid, nu au fost lăsați să își îngroape morții creștinește?!?”, a dost mesajul medicului Adina Alberts.

Este vorba de primele transplanturi din lume de organe prelevate de la donatori, decedaţi şi testaţi pozitiv pentru COVID-19, la pacienţi negativi şi fără anticorpi, potrivit Agerpres. Astfel, potrivit Centrul Naţional de Transplant (CNT) italian, două persoane din Italia fără anticorpi împotriva noului coronavirus au fost supuse, cu succes şi fără contagiere, unui transplant de cord de la donatori decedaţi care se infectaseră cu SARS-CoV-2.

Prima intervenţie a avut loc la spitalul Sant’Orsola din Bologna, la un bărbat de 64 de ani. A doua intervenție a avut loc la jumătatea lunii mai la spitalul pediatric

Bambino Gesu din Roma, la un adolescent de 15 ani.

Receptorii de organe, care sufereau de cardiopatii severe, se aflau pe lista de aşteptare urgentă şi au obţinut o inimă graţie noilor norme în vigoare, care permit transplantul de organe vitale de la donatori, care au avut COVID-19, dar au decedat din alte cauze.

 

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.