Sari la conținut

Monica Pop: „Transplantul de cornee, reluat la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București!”

Monica Pop: „Transplantul de cornee, reluat la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București!”

S-a reluat transplantul de cornee la Spitalul de Oftalmologie București, după o lungă perioadă de suspendare. Pacientul supus transplantului de cornee este un bărbat în vârstă de 77 de ani, iar echipa a fost formată din medicii Alina Gheorghe și Valentin Dinu, sub coordonarea profesorului dr. Călin Tătaru.

Transplantul de cornee, reluat la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București!

Vestea bună a fost fată de medicul Monica Pop, pe contul său de Fcaebook, în care anunță că au fost  reluate  intervențiile chirurgicale de  transplant de cornee în această unitate  medicală.

„Transplantul de cornee a fost reluat la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti! Ieri si astăzi, 2 pacienti au primit din nou lumină! O echipă de medici tineri de mare perspectivă, formată din Asist. Dr. Alina Gheorghe si Asist. Dr. Valentin Dinu, sub coordonarea Prof. Dr. Calin TATARU, au practicat interventia.

După ce, înainte cu o zi, Dr. Valentin Dinu a zburat la sute de km, impreună cu alti medici pentru prelevare, pentru a darui viaţă si lumina”, a scris medicul Monica Pop.

Prelevarea de cornee, dar și a altor organe ce vor salva vieți, a fost făcută duminică, la Baia Mare, de la un pacient aflat în moarte cerebrală, procedura fiind realizată de o echipă medicală de la Spitalul Fundeni.

Monica Pop: „Celelalte sectii de oftalmologie au renunţat”

Monica Pop a mai subliniat că „procesul de reacreditare este lung si dificil”.

„Cea mai mare problemă este cea a donatorilor. Greu! Celelalte sectii de oftalmologie au renunţat, s-au retras din această activitate grea si laborioasă”, a mai scris Monica Pop.

Până în 2018, astfel de tranplanturi de coornee se realizau în rețeaua de stat din București la Spitalul Militar Central. De atunci până azi, nu s-a mai realizat această procedură în Capitală decât în sectorul medical privat, de aceea operația de azi este una îmbucurătoare pentru toți cei care au nevoie urgentă să-și recapete vederea la parametri optimi.

Astfel, Spitalul de Urgențe Oftalmologice devine, de azi, singurul spital din rețeaua sanitară de stat din București care efectuează transplant de cornee.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel