Sari la conținut

Adina Alberts, mărturisire șocantă. „Am semnat la notar împuterniciri pentru toți membrii familiei mele, astfel încât…”

Adina Alberts, mărturisire șocantă. „Am semnat la notar împuterniciri pentru toți membrii familiei mele, astfel încât…”

Cunoscutul medic estetician vine în ajutorul pacienților și prezintă pe pagina sa de Facebook Legea privind Drepturile Pacienților. Art 24 din această lege prevede că pacientul poate desemna o persoană care să aibă deplin acces „atât în timpul vieţii pacientului, cât şi după decesul pacientului, la informaţiile cu caracter confidenţial din foaia de observaţie”.

LEGEA 46/2003 privind DREPTURILE PACIENȚILOR.

„Art. 21. Toate informaţiile privind starea pacientului, rezultatele investigaţiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidenţiale chiar şi după decesul acestuia.

Citeste si:

Art. 22. Informaţiile cu caracter confidenţial pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul îşi dă consimţamântul explicit sau dacă legea o cere în mod expres.

Art. 24

(1) Pacientul are acces la datele medicale personale.

(2) Pacientul are dreptul de a desemna, printr-un acord consemnat în anexa la foaia de observaţie clinică generală, o persoană care să aibă acces deplin, atât în timpul vieţii pacientului, cât şi după decesul pacientului, la informaţiile cu caracter confidenţial din foaia de observaţie.”

Adina Alberts:. „Am semnat la notar împuterniciri pentru toți membrii familiei mele

  • Aceasta lege vă dă dreptul ca în calitate de pacienți să aveți acces nestingherit la toate detaliile medicale personale. De asemenea aveți dreptul ca să cereți consemnarea în foaia de observație numele persoanei pe care dvs o împuterniciți ca să aibă acces la detaliile dvs medicale, și să semnați acea împuternicire, în caz că ceva se întâmplă cu dvs.
  • În urmă cu câteva săptămâni, atunci când am înțeles exact cum stau lucrurile în România vizavi de legislația drepturilor pacienților, am semnat la notar împuterniciri pentru toți membrii familiei mele astfel încât să ne putem supraveghea reciproc în caz că vom avea nevoie…
  • Sunt medic de 30 de ani și vă spun cu mâna pe inimă că și pentru mine aceste chestiuni erau neclare, poate și pentru că activez într-o specialitate chirurgicală în care pacienții decedează foarte rar… Iar eu, personal, nu am pierdut niciodată niciun pacient. Mi-a ajutat Dumnezeu!”, scrie nedicul Adina Alberts pe contul său de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.