luni, septembrie 26, 2022

Adina Alberts: Murăturile în saramură au efect ANTICANCERIGEN. Cea mai simplă rețetă de murături în saramură, în 5 pași simpli

Nu doar că murăturile sunt preferate de majoritatea românilor, ca garnitură la meniul principal, dar ele conțin vitamine și minerale importante în saramura lor, ceea ce le fac extrem de benefice pentru sănătate.


Adina Alberts: Murăturile în saramură au efect ANTICANCERIGEN

Castraveții murați acri și sărați, de exemplu, pot ajuta la pierderea în greutate, la diabet și chiar la prevenirea cancerului.

Te-ar mai interesa: De ce William nu-l poate ierta pe Prințul Harry. M...

Medicul Adina Alberts a împărtășit pe pagina sa de Facebook o rețetă simplă de castraveți în saramură, subliniind că murăturile sunt o sursă inepuizabilă de sănătate.

„Mi-a plăcut mereu să mă ocup de conservele de toamnă. Sunt de acord că anul acesta legumele sunt mai scumpe ca oricând. Totuși, pentru sănătatea voastră, câteva borcane cu castraveți murați în saramură, ceva ce găsești mai greu în magazine, merită să aveți în cămară.

Despre beneficiile murăturilor v-am mai vorbit și v-am spus că implicațiile sunt majore cu condiția să nu exagerăm cu sarea. Murăturile, adică acelea obținute prin fermentarea naturală a substanțelor din legume, (deci subliniez, nu prin adaos de oțet), reprezintă o sursă inepuizabilă de sănătate.

Te-ar mai interesa: DECIZIE ȘOC! Spitalele refuză să opereze dacă nu e...

V-ați întrebat vreodată de ce adesea femeia gravidă poftește la murături?! Cred că poate fi un argument în sensul celor menționate mai sus, nu-i așa? Micuțul din burtică știe foarte bine ce e bun și ce e rău pentru el… Natura nu dă greș niciodată!

Prin fermentare, legumele dau naștere la bacterii sănătoase, care curăță intestinul de bacterii dăunătoare. Iar de sănătatea intestinului depinde imunitatea noastră. Vă dau o stare de bine, reglează somnul, scade anxietatea.

Te-ar mai interesa: Preotul Visarion Alexa ar putea ajunge după gratii...

Murăturile în saramură au efect antiinflamator, atenuează alergiile și au efect anticangerigen”, a scris dr. Adina Alberts.

Ar putea fi o imagine cu mâncare şi interior

Sursă foto: Facebook Adina Alberts

Cea mai simplă rețetă de murături în saramură, în 5 pași simpli

Atenție la cantitatea de sare… Este indicat ca murăturile din varza, castraveții, gogonelele, etc să fie ținute măcar o oră în apă rece, la desărat, înainte de a fi consumate.

Iată și rețeta:

1. Castraveții se spală bine și, eventual, li se taie capetele. Apoi se așează în borcane.

Te-ar mai interesa: Meghan Markle s-a plâns că familia regală NU a plă...

2. Pentru un plus de savoare, dar și de sănătate și textură, adăugați în fiecare borcan câte o bucățică de hrean.

3. La un litru de apă se adaugă o lingură cu vârf de sare grunjoasă. Se aduce saramura la punctul de fierbere. Niciodată să nu folosiți sare iodată la murături!

4. Saramura fierbinte se pune în borcane peste castraveți. Nu închideți imediat…Ci abia peste 2-3 ore. Și după ce s-au răcit complet puneți borcanele undeva la rece! Eu le țin în frigider până se mai răcește afară.

Te-ar mai interesa: Cum poti utiliza inteligent spatiul dintr-un depoz...

5. Puteți adăuga morcovi, sfeclă, țelină, mărar uscat sau verde, boabe de muștar, piper, ienibahar, puțin chili dacă vă place…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private