miercuri, iulie 28, 2021

Adina Alberts, sancționată de Colegiul Medicilor București cu avertisment. „Mă încăpățânez să cred că în țara aceasta încă mai avem dreptul de a ne exprima opiniile”.

În luna martie, medicul Adina Alberts

anunța pe pagina sa de Facebook că este vizată de o plângere la Colegiul Medicilor. Plângerea a fost făcută de către farmacistul Miclaus George după ce medicul estetician le-a împărtășit urmăritorilor ei de pe Facebook o ”schemă de tratament cu care marea majoritate a medicilor de familie din România este de acord”.

„Am făcut acest lucru pentru ca orice bolnav care, din varii motive, nu a intrat suficient de repede în legătură cu medicul de familie, să știe ce are de făcut, cunoscut fiind faptul că fiecare zi este esențială în evoluția acestei boli. Revenind la sesizare, Colegiul Medicilor are obligația

legală să înregistreze orice reclamație și să inițieze cercetări.”, scria atunci Alberts.

Adina Alberts, sancționată de Colegiul Medicilor București cu avertisment

Marți, 22 iunie, Adina Alberts a anunțat că a fost sancționată. Medicul va contesta această decizie în instanță.

„Dragii mei, de la mine ați primit, pentru prima dată, sfatul că poate ar trebui să vă gândiți mai bine înainte de a vă decide să vă injectați cu niște preparate experimentale. Se întâmpla asta acum 6 luni! Eu am fost cea care v-am spus că în prospectul acestor seruri există avertizarea “efecte adverse grave și neașteptate pot apărea

oricând”. Din păcate au apărut aceste efecte… Din păcate s-a adeverit ceea ce v-am spus eu!

Tot de mine ați aflat că boala aceasta se poate vindeca în ambulator dacă intervenim prompt și hotărât, fără să pierdem timp util, nelăsându-i răgaz să se agaveze. V-am prezentat schema cu care m-am tratat eu. Și am primit de la dvs zeci de mii de mesaje de mulțumire și confirmări că tratamentul funcționează. Nu am făcut mare lucru… Eu nu am făcut decât să îmi fac meseria!

Ei bine, pentru că am avut “cutezanța” să vă informez pe voi toți, pentru că mi-ați acordat încrederea de a mă urmări și asculta,

pentru că am rostit adevăruri care se doreau nerostite, azi am fost sancționată de Colegiul Medicilor București, cu avertisment.

Desigur, e dreptul lor, iar eu nu voi discuta aici această decizie. În schimb, e dreptul meu de a o contesta în instanță. Pentru că mă încăpățânez să cred că în țara aceasta încă mai avem dreptul de a ne exprima opiniile, încă mai avem dreptul să ne facem meseria, să respectăm un legământ, să avem grijă de ființa umană și să salvăm vieți”, a scris Adina Alberts pe contul său de Facebook.

Ultimele stiri

Parteneri