Sari la conținut

Adormirea Maicii Domnului 2024: cea mai puternică rugăciune pentru împlinirea dorințelor și curățarea sufletului

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Adormirea Maicii Domnului este prăznuită pe 15 august

Postul Adormirii Maicii Domnului începe în fiecare an pe data de 1 august, însă, în acest an, a început cu o zi mai devreme, pe 31 iulie 2024. Postul durează două săptămâni și include mai multe zile în care credincioșii au dezlegare la ulei și vin. Tot despre această perioadă se spune că rugăciunile au o putere deosebită, iar dorințele oamenilor își pot găsi mai ușor împlinire.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este unul dintre momentele importante pentru creștini și are mai multe semnificații. Se spune că în ziua de 15 august iubirea Maicii Domnului se contopește cu cea a Fiului ei, iar, din acel moment, Maica Domnului îi ajută pe toți cei care îi cer ajutorul.

Cea mai puternică rugăciune în Postul Adormirii Maicii Domnului

rugaciune către Maica Domnului
Sursă foto: Doxologia

„Astăzi, ne stă înainte nevoinţă duhovnicească de taină spre câştigarea iertării greşelilor noastre şi spre împăcare cu Dumnezeu. Astăzi, să lepădăm vălul răutăţii şi să secăm izvoarele gândurilor celor rele, apropiindu-ne cu dragoste şi de cei ce ne urăsc pe noi.

Astăzi, să curăţim haina cea murdară de păcate a sufletelor noastre şi să încetăm a mai judeca şi osândi pe aproapele nostru, ca să nu fim noi osândiţi în focul cel veşnic. Astăzi, să privim cu milă spre cei săraci şi să ne ostenim, după putere, spre lucrarea faptelor celor bune ale milosteniei sufleteşti şi trupeşti.

Astăzi, să ne spălăm în baia gândurilor de umilinţă veşmântul sufletului şi să plângem pentru căderea noastră şi pentru alunecarea de pe calea mântuirii. Astăzi, să acoperim mulţimea păcatelor noastre cu rugăciunea cea fierbinte către Hristos, ca să treacă cu vederea anii pribegiei noastre departe de drumul ascultării. Amin!”.

Adormirea Maicii Domnului – cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria, dar mărturii despre existenţa ei nu există decât începând din secolul al V-lea, când cultul Maicii Domnului începe să se dezvolte foarte mult, mai ales după Sinodul IV Ecumenic, care a hotărât că Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu, notează Historia.

Potrivit Bibliei, Fecioară Maria a fost înştiinţată de un înger de trecerea ei la cele veşnice. Apostolii, aflaţi în acel moment în diferite zone ale lumii, au fost aduşi pe nori pentru a fi prezenţi la acest eveniment. Apostolul Toma nu a fost prezent la înmormântare, el ajungând trei zile mai târziu.

Întristat, a cerut să se deschidă mormântul, pentru a săruta mâinile Născătoarei de Dumnezeu, dar intrând, l-a găsit gol. În timp, în cuvântările părinţilor bisericii s-a afirmat cu mai multă putere credinţa că, după adormirea sa, Fecioara Maria a fost înviată de Iisus Hristos şi luată cu trupul în împărăţia cerurilor.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel