sâmbătă, aprilie 1, 2023

În cadrul emisiunii „Sfat de Sănătate” cu Andreea Cigolea, medicul infecționist Adrian Marinescu, a făcut o serie de predicții pentru anul 2021 privind evoluția pandemiei. Acesta a răspuns inclusiv la întrebarea: „cât timp vom mai purta masca de protecție?”

Adrian Marinescu: ”Când imunizarea la nivelul populației ar fi la nivel de majoritate, ideal 70-80%, da, urmează măsurile de relaxare”

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru credincioșii din întreaga lume! ...

”Aici e o întrebare principială. Dacă am fi toți vaccinați, da. Dar dumnevoastră în momentul în care ieșiți pe stradă sau mergeți în altă parte veți da și de oameni care nu sunt vaccinați din considerente practice. Altfel aș pune problema. În momentul în care imunizarea la nivelul populației ar fi la nivel de majoritate, minim 60%, ideal 70-80%, da, atunci urmează măsurile de relaxare, nu vorbim doar de mască. Vorbim de distanțare, vorbim de tot ceea ce avem ca restricții acum. Aceste măsuri de relaxare vor veni treptat, așa cum se întâmpla și cu restricțiile.

Te-ar mai interesa: Fostă Miss România, mutilată de un medic detist fa...

”Anul 2021 chiar cred că va face diferența”

Nimic nu este peste noapte, dar, anul 2021 chiar cred că va face diferența. Cei care se vaccinează pot sta un pic liniștiți, pentru că întradevăr, acolo se pune problema că, ei fiind vaccinați nu se vor îmbolnăvi, nu vor face forme importante, ba chiar probabilitatea de transmitere este clar redusă, dar asta este o situație ideală care nu există în practic, pentru că acei oameni ies, interacționează mai departe, acele persoane nu sunt vaccinate. De asta spuneam că până în vară e nevoie de un interval până când facem această imunizare”, a explicat dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune ceaiuri pentru ficatul gras, încărca...

Astăzi, 15 ianuarie a fost dat startul celei de-a doua etape de vaccinare din România. Primul pacient vaccinat a fost chiar Președintele țării, Klaus Iohannis.

„Vaccinul este singura modalitate prin care putem ieşi din pandemie”, a declarat preşedintele.

Unde pot programa cei care vor să se vaccineze

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa online pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro, acolo unde trebuie configurat un utilizator, fie prin intermediul medicului de familie sau prin aparținători.

Programări în vederea vaccinării se pot face și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.

Te-ar mai interesa: Autoritățile anunță controale pentru siguranța ali...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private