Sari la conținut

Afectări oftalmologice severe după COVID. Monica Pop: „Și pacienții trebuie să știe! Probabil că sunt și alți colegi oftalmologi care au văzut asemenea cazuri”

afectări oftalmologice după covid

Încă de la începutul pandemiei, specialiștii atrag atenția asupra efectelor pe care virusul SARS-CoV-2 le poate avea asupra organismului, pe termen lung. După recuperare, mulți pacienți au raportat că au dezvoltat diferite complicații și afecțiuni noi, asociate cu infecția Covid-19. Printre acestea se numără și afectări oftalmologice severe după COVID, după cum anunță și Monica Pop, renumit medic oftalmolog. 

Se pare că virusul SARS-CoV-2 poate afecta diferite zone ale corpului, chiar și după recuperare. Mulți pacienți acuză probleme pulmonare, neurologice, cardiovasculare, însă specialiștii atrag atenția că lista poate fi mult mai lungă. Acesta poate afecta organismul pe termen lung, iar majoritatea pacienților manifestă simptome chiar și la câteva luni de la recuperare. Experții numesc această afecțiune Long Covid.

Monica Pop: Pacienții pot manifesta afectări oftalmologice grave după Covid

„POSIBILE AFECTARI OFTALMOLOGICE SEVERE DUPĂ Covid!

Știam că această boală poate da și afectări oftalmologice. Nu frecvent, dar sunt! Unele, ușoare ( conjunctivite), altele medii ( keratopatii), altele grave.
La astfel de pacienți, am văzut câteva conjunctivite virale ușoare si 2 – 3 keratite până acum!

Astăzi am văzut 2 pacienți cu neuropatie optică (afectate severă a nervilor optici) după infecție virală covid, la relativ scurt timp după boală! Primul, 49 de ani, bărbat, cu scădere bruscă a vederii la unul din ochi, în prezent cu atrofie optică și cu modificări și la ochiul celălalt . Al 2-lea pacient, o tânără de 36 de ani, cu neuropatie optică post covid la ambii ochi, unul mai afectat. Impresionant!

Sunt, în realitate afectări neurologice severe determinate de acest virus! Tratamentul este mai ales neurologic, dar și oftalmologic. Trebuie instituit imediat la apariția simptomelor respective, ceea ce la acești 2 pacienți, din păcate, nu s-a întâmplat.

Atrag atenția pe această cale colegilor medici să avertizeze pacienții asupra acestor posibile efecte și, în caz că apar, să-i trimită imediat la consult și tratament. Și pacienții trebuie să știe!
Probabil că sunt și alți colegi oftalmologi care au văzut asemenea cazuri”, explică Monica Pop, pe Facebook.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel