sâmbătă, iunie 25, 2022

Cheagurile de sânge sunt inofensive atâta timp cât rămân stagnante. Când cheagul se desprinde, totuși, afecțiunea duce adesea la dizabilitate și moarte. Potrivit cercetărilor, o afecțiune care afectează milioane de oameni în Marea Britanie ar putea crește de două ori șansele de formare a cheagurilor de sânge riscante.

Tromboembolismul venos profund apare atunci când un cheag de sânge se formează adânc în venă, de obicei în partea inferioară a piciorului, coapsă sau pelvis. Ocazional, brațul este afectat. Aproape orice lucru care împiedică fluxul de sânge poate declanșa un cheag de sânge, dar un factor de risc comun este trauma la nivelul membrului. O meta-analiză recentă publicată în Thrombosis Resources a scos la iveală o nouă cauză.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

Tromboembolismul rezultă adesea dintr-o fractură, leziuni musculare severe sau leziuni musculare, dar o meta-analiză recentă sugerează că boala hepatică poate crește substanțial riscul.

În cadrul studiului, a rezultat că pacienții cu boală hepatică cronică au o probabilitate substanțial mai mare de tromboembolism venos (TEV).

Tromboembolismul venos poate fi defalcat în două afecțiuni; tromboză venoasă profundă (TVP) și embolie pulmonară.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) explică: „TEV, un termen care se referă la cheaguri de sânge în vene, este o afecțiune subdiagnosticată și gravă, care poate cauza dizabilități și deces”.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu creierul când bei vin sau țuică....

Meta-analiza a 29 de studii, a sugerat că pacienții spitalizați cu boală hepatică cronică pot avea un risc dublu de apariție a acestei afecțiuni.

Rezumând descoperirile, platforma de sănătate Medscape a scris: „Pacienții spitalizați cu boală hepatică cronică fau avut un risc de două ori mai mare de TEV”.

„Pacienții spitalizați cu boală hepatică cronică care nu au primit tratament pentru TEV au avut de 2,78 ori mai multe șanse de a dezvolta TEV în timpul spitalizării, comparativ cu cei care au primit profilaxie pentru TEV”.

Te-ar mai interesa: Val de căldură cu consecințe grave asupra populați...

Cercetătorii sugerează că aceste descoperiri ar putea avea implicații potențial de salvare a vieții pentru pacienții cu boală hepatică. Și acest lucru este deosebit de important în lumina prevalenței în creștere a bolii.

De fapt, prevalența bolilor hepatice a înregistrat o creștere uluitoare de 400% din 1970, ucigând aproximativ 40 de oameni în Regatul Unit în fiecare zi.

Potrivit British Liver Trust, aceste cifre sunt puternice în comparație cu alte boli mortale majore, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

Te-ar mai interesa: Te-ai săturat de ceaiul verde? Încearcă ceaiul de ...

Din fericire, se crede că 90% din cazuri pot fi prevenite prin schimbări și intervenții ale stilului de viață sănătos.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private