sâmbătă, iunie 3, 2023

Afinele au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate fructele, substanţele pe care le conţin neutralizează radicalii liberi. Sunt considerate cele mai sănătoase fructe datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale.

O porție de afine valorează cât 3-4 casete cu vitamine, cu specificația că vitaminele A, E, F, PP și B (B1 și B2) conținute de afine sunt mult mai ușor de asimilat, deoarece sunt în formula naturală. Afinele conțin, de asemenea, cupru, beta-caroten, foalat, colină, vitaminele A și E și mangan. Pigmenții care dau nuanța albăstruie fructului protejează corpul împotriva radioactivității și reglează anumite procese imunitare. Afinele pot fi consumate proaspete sau pot fi cumpărate gata congelate.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Iată câteva dintre beneficiile afinelor:

 • Afinele au un conținut redus de calorii, fiind incredibil de bune pentru menținerea stării optime de sănătate.
 • Au conținut bogat de nutrienți și puține calorii. De asemenea, ele conțin firbe, vitamina C, vitamina K și mangan. De exemplu, o ceașcă de afine conține 85 de calorii și 15 grame de carbohidrați.
 • Sunt excelenți antioxidanți. Sunt fructe care vă pot ajuta, vă pot proteja corpul de radicalii liberi. Au unul dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți din toate fructele.
 • Contribuie la prevenirea îmbătrânirii și la prevenția cancerului. Sunt studii care susțin că sucul de afine reduce deteriorarea ADN-ului, ceea ce reprezintă un factor determinant al îmbătrânirii și al cancerului.
 • Contribuie la prevenirea bolilor cardiace și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Unele studii spun că un consum regulat de afine bogate în antociani este asociat cu un risc redus de atacuri de cord.
 • Previn diabetul. Anumite cercetări spun că afinele au efecte antidiabetice, îmbunătățind sensibilitatea la insulină și scăzând nivelurile de zahăr din sânge. Mai mult, se pare că sunt și adjuvant în diabet. În plus, cura cu afine previne bolile cardiovasculare, care sunt principala și cea mai periculoasă complicație a diabeticului.
 • Adjuvant în cazul infecțiilor tractului urinar. Practic, atât fructele, cât și frunzele afinului au o puternică acțiune antibacteriană, mai ales contra E. Coli, care este principalul vinovat pentru majoritatea cistitelor.
 • Prevenirea cancerului. Vitamina C, vitamina A și diversele fitonutrienți din afine funcționează ca antioxidanți puternici care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi legați de boală. Cercetările sugerează ca antioxidanții pot inhiba creșterea tumorii, pot reduce inflamația în organism și pot ajuta la înlăturarea sau încetinirea cancerului esofagian, pulmonar, faringelui, endometrial, pancreasului, prostatei și colonului.
 • Previn degenerescența maculară. Explicația constă în faptul că ele au un conținut mare de pigmenți și de vitamine, în special vitamina C, din afine le recomandă ca pe un excelent mijloc de prevenire al acestei afecțiuni degenerative.
 • Artrita reumatoidă – afinele sunt extraordinar de bogate în vitamina C, vitamina considerată printre cei mai puternici agenți de prevenire a bolii reumatice. De exemplu, o ceașcă de afine oferă 24% din doza zilnică recomandată de vitamina C.
 • Remediază tulburările de memorie. Pigmenții care dau culoare albastru-închis afinelor sunt un bun stimulent al memoriei. Chiar dacă este iarnă, poți consuma afine congelate sau pulbere de afine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private