vineri, martie 24, 2023

Faptul că alimentele care conțin foarte mult zahăr nu sunt bune pentru sănătate nu este un lucru necunoscut sau nou. Consumul exagerat de zahăr este asociat cu un risc crescut pentru o mulțime de afecțiuni, inclusiv pentru bolile cardiovasculare, obezitate, diabet zaharat de tip 2, dar tot mai multe studii asociază consumul de zahăr cu apariția unor tipuri de cancer.

De aceea, este important să citești cu atenție eticheta produselor, fiindcă alimente despre care nici nu ai bănui pot conține zahăr.

Te-ar mai interesa: Institutul Ana Aslan dezvăluie secretul longevităț...

Mai mult, Asociația Americană a Inimii a recomandat ca femeile să limiteze consumul de zahăr la 6 lingurițe pe zi, iar bărbații nu mai mult de 9. Cum o linguriță conține 4 grame de zahăr, rezultă că femeile nu trebuie să depășească 24 de grame, iar bărbații 36 de grame. Din păcate, faptul că zahărul stă ascund într-o sumedenie de alimente, mulți dintre noi consumăm foarte mult zahăr.

Uite ce alimente conțin foarte mult zahăr și pe care este indicat să le eviți:

  • Cerealele. Acestea sunt o idee grozavă la micul dejun, însă din păcate ele conțin mult zahăr. De aceea, mai ales dacă copilul are probleme legate de greutate, nu-i da zilnic, la micul dejun cereale. Sau poți să citești cu mare atenție eticheta și să le alegi pe cele care au un conținut bogat de fibre și care nu conțin zahăr.
  • Orice alt iaurt care nu e natural. Mai ales iaurturile care conțin fructe sau arme au un conținut ridicat de zahăr.
  • Sosul de spaghete. Majoritatea sosurilor din comerț conțin o cantitatea mare de zahăr. Dacă vrei să eviți acest lucru, fă singură acasă sosul.
  • Sucul de fructe. Este bun și gustos, conține vitamine și minerale dar și o mare cantitate de zahăr și puține fibre. Ideal este să consumi fructul întreg și să nu faci suc unde cu siguranță vei adăuga diferite fructe și multe.
  • Cafeaua cu arome pe care ești mereu tentată să o cumperi în drum spre birou. Nimic de spus este foarte bună și ai bea chiar două, însă toatele adaosurile și armele care o fac așa de bună sunt pline de zahăr. Uneori, o astfel de cafea poate să ajungă să conțină și 20-25 de lingurițe de zahăr.
  • Conservele de fructe. Procesul de conservare distruge conținutul de vitamina C din fructe și în plus are și mult zahăr, așa că alege să le consumi rar.
  • Supele la conservă. Sunt ideale atunci când nu ai timp să gătești, iar unele sunt chiar gustoase, dar conțin mult sodiu și zahăr. Așa că citește eticheta înainte de a cumpăra.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private