sâmbătă, iunie 25, 2022

Uneori este nevoie doar să te priveşti în oglindă ca să afli cum stai cu sănătatea. Orice modificare a formei corpului poate semnala că ceva nu funcţionează corect.

Talia, şoldurile, gleznele şi circumferinţa gâtului îţi spun ce risc să dezvolţi diferite afecţiuni

 1. Talia la fel de lată sau mai lată decât şoldurile

Potrivit unui studiu recent, persoanele care au grăsimea depozitată pe abdomen au un risc  de trei ori mai mare de a muri din cauza bolilor cardiovasculare și de două ori mai mare de a suferi de orice altă afecțiune care crește riscul de deces chiar dacă au un IMC normal.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

Există o serie de motive care fac ,,obezitatea centrală” periculoasă pentru organism.

În primul rând, grăsimea de pe abdomen crește rezistența la insulină. De asemenea, persoanele care au ,,obezitate centrală” tind să aibă mai puține depozite de grăsimi în acele zone ale corpului (șolduri, picioare), unde grăsimea are rol protector asupra organismului.

Cercetătorii susțin că în unele cazuri, circumferința taliei sau a șoldurilor reprezintă o modalitate mai bună de a determina riscul de boli cardiovasculare, decât Indicele de Masă Corporală (IMC).

Măsurătorile și scanările au arătat că persoanele cu cea mai mare circumferință a taliei aveau și cel mai mare risc de a suferi un deces din cauza afecțiunilor cardiovasculare, spre deosebire de cei care aveau grăsimea distribuită proporțional la nivelul întregului corp.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

2. Şoldurile late

Chiar dacă grăsimea depozitată pe şolduri nu este la fel de periculoasă ca cea de pe abdomen şi persoanele care au corpul în formă de pară au probleme de sănătate. Femeile care au această formă a corpului au un risc mai crescut de a dezvolta osteoporoză.

3. Membrele subţiri

În unele cazuri, mâinile şi picioarele subţiri indică o masă musculară mai slab dezvolată-un factor de risc pentru afecţiunile cardiovasculare. În ultimii ani mai multe studii au scos la iveală faptul că masa musculară are o legătură directă cu starea de sănătate a inimii şi cu speranţa de viaţă.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

4. Gleznele groase

În medie, circumferinţa unei glezne normale variază între 25 şi 27 de centimetri. Dacă ai gleznele mai groase de atât, o posibilă cauză este structura osoasă specifică fiecărei femei.

Uneori însă, îngroşarea gleznelor semnalează o problemă medicală.

,,Afecţiuni precum diabetul sau hipertensiunea, bolile cardiovasculare, acumularea de grăsime sau obstrucţia limfatică pot cauza deformarea gleznelor”, spune dr. Kathya Zinszer.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

5. Gâtul gros

Potrivit unei cercetări publicate în jurnalul Pediatrics, circumferinţa gâtului poate fi folosit în locul IMC-ului pentru diagnosticarea obezităţii la copii.

Cercetătorii de la Universitatea din Boston spun că circumferinţa gâtului este un bun indicator al riscului de boli cardiovasculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private