Sari la conținut

Află ce să faci și ce să nu faci după antrenamentele fizice

Sportul este sinonim cu starea de bine, de sănătate. Însă exercițiile fizice este indicat să fie efectuate corect. Ca să ai rezultate optime, trebuie să ții cont de anumite reguli.

Iată ce este indicat să respecți dacă vrei să fii în formă când faci sport:

Mai exact, după efectuarea orelor de sport, de antrenament fie ele în aer liber, fie în sală trebuie să bei apă plată. Nu încerca să îți potolești setea cu ajutorul  băuturilor carbogazoase și dulci. Acestea au foarte mult zahar, și în loc să hidrateze mai mult deshidratează organismul.

Nu bea alcool după ce ai făcut un antrenament dificil sau după ce ai alergat. Nu faci decât să îți crești riscul de deshidratare.

Imediat după efort, chiar dacă exista senzația de foame, masa trebuie să fie alcătuită din alimente sănătoase. Dacă vei mânca alimente bogate în calorii imediat după ce un număr de calorii au fost arse prin exercițiile fizice, organismul va asimila și mai mult decât a eliminat cu ajutorul activităților fizice. De aceea, este bine să consumi fructe proaspete, iaurt cu cereale, pâine din cereale cu brânză gem, unt de migdale.

Nu face duș imediat ce ai terminat un antrenament fizic greu. Ai răbdare și dă-i organismului tău puțin timp. Practic, este necesar un timp de repaus ca mușchii să se poată destinde, iar pulsul inimii să se echilibreze. De asemenea, temperatura apei să nu depășească la duș 37 de grade Celsius.

O gustare slabă caloric se poate consuma cu o oră înaintea unui antrenament, pentru ca digestia să poată avea loc corect. De exemplu, ai putea să mănânci  mere, iaurt sau brânză de vaci. Dacă vei mânca alimente grase caloric sau bogate în grăsimi digestia poate dura și două ore, iar dacă organismul va investi energie în digestie, mușchii nu vor mai avea putere. Astfel, antrenamentele vor scădea ca și eficiență.

Atenție! Nici înfometarea înainte de exercițiile fizice nu este bună organismului, de aceea sunt recomandate alimente slabe calorice consumate cu cel puțin 45 de minute înaintea efortului fizic.

Ai grijă să acorzi importanța cuvenită somnului. Ideal este să dormi ele 8 ore pe noapte. Nutriționiștii susțin că privarea de somn crește depozitarea grăsimii, pentru ca minimizează arderea ei.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: