Sari la conținut

Află cele 5 reguli care te ajută să slăbești fără să te simți epuizat

Pierdere in greutate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sfaturi de pierdere in greutate noaptea

Reguli care te ajută să slăbești. Foarte mulți oameni încearcă să slăbească și deși s-ar putea părea că pierderea în greutate este o sarcină ușoară, poate fi destul de obositoare. De la antrenamente până la respectarea dietelor stricte, pierderea în greutate poate fi dificilă.

Oamenii încearcă, de asemenea, diferite diete și rutine de antrenament care îi pot ajuta să scape mai repede de kilogramele în plus. Întregul proces poate fi foarte extenuant și obositor.

De asemenea, mulți oameni își limitează dieta, ceea ce le poate afecta sănătatea și bunăstarea generală.

Tocmai de aceea, în timp ce pierderea în greutate și a fi în formă sunt importante, este, de asemenea, esențial să monitorizați starea generală de sănătate.

Reguli de aur care te ajută să slăbești fără să te simți epuizat

Iată câteva reguli ușor de urmat care te vor ajuta să slăbești fără a te face să te simți epuizat.

1. Alimente integrale: Consumul de alimente întregi și neprocesate este important și poate juca un rol major în călătoria dvs. de slăbire.

Citeste si:

Adăugați mai multe cereale integrale, fructe, legume și grăsimi sănătoase în dieta dumneavoastră, deoarece acestea vă oferă mai multă energie și, de asemenea, vă îmbunătățesc sănătatea pe termen lung.

2. Dimensiunea porției: Asigurați-vă că verificați porțiile. Consumul de porții mai mici vă poate ajuta în procesul de pierdere în greutate.

Folosind farfurii și boluri mai mici în loc de altele mai mari vă poate ajuta să scăpați de kilogramele în plus. De asemenea, trebuie să mâncați încet și să savurați mâncarea. Vă puteți simți sătui, chiar și cu porții mici de mâncare.

3. Proteine: Proteinele sunt o parte importantă a dietei dumneavoastră și, prin urmare, este extrem de important să consumați suficiente cantități de proteine în fiecare zi și la fiecare masă.

Proteinele vă ajută să rămâneți plin mai mult timp, ceea ce ajută la pierderea în greutate. De asemenea, reduce nivelul de grelină, hormonul foamei și stimulează GLP-1, peptida YY și colecistokinina; hormonii care reduc pofta de mancare. Toate acestea funcționează în cele din urmă pentru a vă reduce greutatea fără a vă face să vă simțiți obosit.

4. Evitați zahărul: Zahărul este o sursă de calorii și aceasta poate crește greutatea. Nu oferă corpului niciun fel de nutriție, în schimb, stă în calea pierderii în greutate.

Prin urmare, este important să monitorizați consumul de zahăr.

5. Beți apă: Este extrem de important să rămâneți hidratat pe tot parcursul zilei. Când beți cantități adecvate de apă, ajută organismul să-și îndeplinească funcțiile în mod corespunzător. Se recomandă să beți cel puțin 8 căni (2 litri) de apă în fiecare zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.