Sari la conținut

Află cum îți poți reface deficitul energetic

Deficitul energetic. În ultimul timp nu ai mai reușit să dormi astfel încât să fii odihnită dimineața?

Ești tot mai obosită, stresată, iritată și nervoasă? Parcă și puțin tristă ești! Nu te speria, deși cauzele pot fi multiple. Mergi la medic și dacă nu este vorba despre o afecțiune, atunci caută să-ți refaci echilibrul energetic.

Pentru început este bine să mergi la medic pentru a-ți face un set de analize. Este foarte posibil ca stresul din ultimul timp să-și fi spus cuvântul asupra organismului și să ai o carență de vitamine. Explicația este aceea că în ultima vreme nu ai mâncare fructe, legume sau mai grav, ai mâncat foarte puțin și neconsistent. De aceea, o deficiență de vitamine este posibilă.

În cazul în care analizele la sânge arată că nu este nicio problemă de ordin medical, înseamnă că trebuie să te concentrezi pe refacerea deficitului energetic.

Iată cum îți refaci deficitul energetic:

Scapă de oboseală. Cea mai mare parte a energiei o luăm din alimentație, mai ales din cea crudă. Că să fii sănătoasă și să ai energie cât mai mult timp este indicat să consumi zilnic fructe și legume. Acest aspect al alimentației este susținut atât de nutriționiști, cât și de numeroase studii. De asemenea, nu uita să bei cât mai multă apă.

Stai la soare mai ales dimineață. Evident, tot trebuie să ai grijă la protecția solară, așa că nu ieși din casă fără să aplici pe față și pe zonele expuse o cremă cu factor mare de protecție.

Respectă cu sfințenie orele de somn. Refacerea energiei la nivel fiziologic se realizează mai ales prin somn. Specialiștii susțin că cel mai important este somnul dintre orele 22 și 24, când organismul se reface datorită unor hormoni secretați doar în acest interval. De aceea, somnul din timpul zilei nu poate să fie la fel de calitativ pentru organismul uman.

Învață tehnici de respirație. Te vei încărca cu energie cu ajutorul unei respirații profunde, la care să participe și abdomenul, și toracele, și umerii. Mai mult, cu ajutorul unei respirații profunde, îți oxigenezi plămânii și te încarci cu energie.

Meditează. Este o metodă folosită extrem de des de cei care vor să aibă o gândire pozitivă. În plus, cu ajutorul meditației vei reuși să elimini tot stresul adunat în timpul zilei.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel