marți, aprilie 20, 2021

Deficitul energetic. În ultimul timp nu ai mai reușit să dormi astfel încât să fii odihnită dimineața?

Ești tot mai obosită, stresată, iritată și nervoasă? Parcă și puțin tristă ești! Nu te speria,

deși cauzele pot fi multiple. Mergi la medic și dacă nu este vorba despre o afecțiune, atunci caută să-ți refaci echilibrul energetic.

Pentru început este bine să mergi la medic pentru a-ți face un set de analize. Este foarte posibil ca stresul din ultimul timp să-și fi spus cuvântul asupra organismului și să ai o carență de vitamine. Explicația este aceea că în ultima vreme nu ai mâncare fructe, legume sau mai grav, ai mâncat foarte puțin și neconsistent. De aceea, o deficiență de vitamine este posibilă.

În cazul în care analizele la sânge arată că nu este nicio problemă de ordin medical,

înseamnă că trebuie să te concentrezi pe refacerea deficitului energetic.

Iată cum îți refaci deficitul energetic:

Scapă de oboseală. Cea mai mare parte a energiei o luăm din alimentație, mai ales din cea crudă. Că să fii sănătoasă și să ai energie cât mai mult timp este indicat să consumi zilnic fructe și legume. Acest aspect al alimentației este susținut atât de nutriționiști, cât și de numeroase studii. De asemenea, nu uita să bei cât mai multă apă.

Stai la soare mai ales dimineață. Evident, tot trebuie să ai grijă la protecția solară, așa că nu ieși din casă fără să aplici pe față

și pe zonele expuse o cremă cu factor mare de protecție.

Respectă cu sfințenie orele de somn. Refacerea energiei la nivel fiziologic se realizează mai ales prin somn. Specialiștii susțin că cel mai important este somnul dintre orele 22 și 24, când organismul se reface datorită unor hormoni secretați doar în acest interval. De aceea, somnul din timpul zilei nu poate să fie la fel de calitativ pentru organismul uman.

Învață tehnici de respirație. Te vei încărca cu energie cu ajutorul unei respirații profunde, la care să participe și abdomenul, și toracele, și umerii. Mai mult, cu ajutorul unei

respirații profunde, îți oxigenezi plămânii și te încarci cu energie.

Meditează. Este o metodă folosită extrem de des de cei care vor să aibă o gândire pozitivă. În plus, cu ajutorul meditației vei reuși să elimini tot stresul adunat în timpul zilei.

Ultimele stiri

Parteneri